MIAUW: FRANCIEN VIERT HAAR ‘GOUDEN’ FEEST!

PERSBERICHT – Gouda, 22-09-2022

 

MIAUW: FRANCIEN VIERT HAAR ‘GOUDEN’ FEEST!

Hele generaties zijn ermee opgegroeid: de unieke kattentekeningen van Francien van Westering (1951). Er is niemand die katten zó levensecht op papier kan zetten als zij. Met haar ragfijne techniek weet ze niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van katten precies te treffen. Daarom kun je haar gerust dé kattentekenares van Nederland noemen!

Dit jaar viert Francien haar GOUDEN jubileum. In 1972 kreeg zij haar eerste illustratieopdracht. En nu, 50 jaar later, zijn Franciens kattentekeningen wereldberoemd.

“Tekenen is voor mij even belangrijk als eten en drinken, het is mijn leven”, zegt ze. Na haar studie aan de Amsterdamse Rietveld Academie publiceerde ze in 1972 ‘Het Vrouwtje van Stavoren’. Dit prentenboek, geschreven door Mies Bouwhuys, verscheen in vier landen tegelijk. Al snel volgenden meer opdrachten. Voor boekomslagen, maar ook voor allerlei (nationale en internationale) tijdschriften en voor bedrijven als De Bijenkorf. Vanaf 1990 illustreerde én schreef Francien bijna vijftien jaar lang een wekelijkse kattencolumn voor het vrouwenblad Margriet. Die zorgde voor haar doorbraak bij het grote publiek in binnen- en buitenland. De column bleek bovendien de start van haar carrière als kattenillustrator.

 

Nog ieder jaar verschijnen Franciens populaire kattentekeningen op agenda’s, kalenders, kaarten, puzzels, stationery en nog veel meer producten. De bekende Franciens Kattenagenda staat inmiddels al meer dan 25 jaar in de top drie van bestverkochte agenda’s van Nederland. Een unieke prestatie.

 

In haar carrière heeft Francien al meer dan duizend kattentekeningen gemaakt. En ze is nog lang niet uitgetekend. Door de jaren heen bouwde ze een enorme schare loyale fans op. Die verzamelen alles van haar en volgen haar trouw op sociale media, waar Francien regelmatig anekdotes en nieuw werk met haar volgers deelt. Om stil te staan bij dit bijzondere 50-jarige jubileum, vieren we het hele jaar feest. Met speciale Franciens kattenproducten en weggeefacties. En als klap op de vuurpijl een fotowedstrijd, met als hoofdprijs: een portret van je eigen kat, getekend door Francien. 

 

Volg Franciens Katten op Facebook en Instagram en vier het feest met haar mee!

Kijk voor alle acties en meer informatie op haar jubileumpagina:

https://www.francienskattenshop.com/50-jarig-jubileum-francien/

 

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor informatie, vragen, beeldmateriaal of lezersaanbiedingen/winacties , neem contact op met:

Orange Licensing – Eline Zuidervaart – eline@orangelicensing.comwww.orangelicensing.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *