Horror in Turkijke

HORROR IN TURKIJE

De Nederlandse organisatie Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal kreeg vanuit Turkije zeer schokkende berichten over barbaarse praktijken gepleegd tegen (zwerf)dieren. In dit land gebeuren dingen die niet voor te stellen zijn. Soms denk je alles gezien en gehoord te hebben, helaas “de mens” weet nog steeds zeer onaangenaam te schokken.

Gruwelijke beelden

Een paar dagen geleden zijn beelden naar buiten gekomen uit een dierenasiel in Konya, in het district Seferihisar. Een asiel dat volgens president Erdogan een voorbeeld is voor heel het land, let wel wegens de opvang en verzorging van honden en katten!  Een werknemer van het betreffende asiel heeft gefilmd wat er gebeurt en heeft deze beelden op het internet gedeeld. Door deze video, en later ook foto’s, is vanuit Turkije rechtstreeks contact met Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal opgenomen, mede omdat de situatie in dit land erger en erger wordt. Er zal iets moeten gebeuren. De beelden die opgestuurd zijn naar de stichting  zijn zeer zeker schokkend.

Gevaar?

President Erdogan heeft verkondigd dat de (zwerf)honden een bedreiging zouden zijn en gaf daarmee het eigenlijke startsein om de honden te mishandelen en te doden.  Honden worden massaal opgepakt, de mate van wreedheid tegenover de dieren is ongekend. Ze worden vergiftigd, doodgeslagen, neergeschoten, als ze al naar een asiel gaan is dit een voorbode voor nog meer barbaarse praktijken. Deze plekken zijn horrorkampen voor de dieren.   

Actie

De Nederlandse organisatie is nog in overleg wat te gaan doen, een mailactie en/of een petitie. Maar dat er actie moet worden ondernemen is duidelijk. Ook in Turkije staan mensen op om te protesteren tegen deze massamoorden en het uithongeren en  verdorsten van de honden. Dierenhulp zonder Grenzen is van mening dat de Turkse activisten gesteund  moeten worden  in hun strijd tegen deze gruwelijkheden. Zij nemen een heel groot risico door zich te uiten tegen de gruwelijkheden die de honden en soms ook katten moeten ondergaan. Procentueel gezien gaat het  om 90% honden en 10% katten.

Reddingspogingen

Dierenvrienden hebben levende dieren uit een busje gehaald, ook al wilde de politie ze tegenhouden. Levende en dode dieren werden in vuilniszakken gestopt om ergens gedumpt te worden.  Eergisteren probeerden dierenvrienden een asiel binnen te dringen, ze werden uiteraard tegengehouden. Dierenhulp zonder Grenzen wil samen met hen vechten voor de dieren die zo moeten lijden in een land waar politie het soms leuk vindt om honden voor “de lol” dood te schieten of neer te schieten en ze dan achter te laten in een verschrikkelijke doodstrijd. Er is geen enkel excuus voor deze barbaarse praktijken. Na de beelden vanuit Konya komen er steeds meer binnen vanuit andere steden, zoals Adana, Sivas en Mardin. De komende dagen zullen  waarschijnlijk meer beelden en berichten uit andere steden te zien en te horen zijn.    

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal info@dierenhulpzondergrenzen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *