Zoetermeerse Auteur brengt fantasyroman uit na jeugdbelofte aan zijn moeder

Zoetermeerse Auteur brengt fantasyroman uit na jeugdbelofte aan zijn moeder

Robert El groeide op in Vlaardingen als kind van een filosofische kleermaker en een boekenverslindende moeder. Hij beloofde haar om ooit zelf een boek te schrijven dat in de bibliotheek te vinden zou zijn en dat blijkt nu het geval. Zijn debuutroman ‘Watalanta’ verschijnt vlak voor zijn 75e levensjaar en is een mix van fantasy en science fiction. Robert EL publiceerde eerder korte verhalen en gedichten. Momenteel woont hij met zijn echtgenote in Zoetermeer.

Een ballonnenwedstrijd verandert in een spannend avontuur als Grovian, Elise en Milor op het strand een kistje vinden met vreemde tekens erop. Ze willen het mee naar huis nemen om de tekens door hun opa te laten onderzoeken, maar zodra ze het kistje aanraken, zien ze vreemde beelden uit hun toekomst. Op hun pad krijgen ze te maken met een mythische prins, die zijn vader wil bevrijden van een eeuwenoude drakenvloek.

De inspiratie voor het verhaal kreeg Robert door NanoWrimo, een online uitdaging waarbij schrijvers zich engageren om in de maand november minstens 50.000 woorden (200 pagina’s) op papier te zetten.

“Ik ben blij dat een uitgever het nu heeft opgepikt en gepubliceerd,” verduidelijkt Robert. “Ik ben 25 jaar dj geweest in Nederland en in het buitenland. Overdag had ik tijd om diverse cursussen te volgen, meerjarige studies in psychologie, gedrag en gesprekstherapie. Die kennis gebruikte ik in mijn praktijk voor cognitieve gedragstherapie. Die ervaringen zijn natuurlijk onderdeel van wie ik ben en komen terug in wat ik schrijf. Ik schrijf al mijn hele leven kortverhalen en gedichten, voor zolang ik me kan herinneren.”

Wat gebeurt er wanneer een dichter zich ook waagt aan fantasy en scifi? Dan krijg je ‘Watalanta’, een roman vol magisch realisme. In dit dromerige avontuur versmelt de realiteit moeiteloos met het fantastische en bovennatuurlijke. Momenteel schrijft Robert aan het vervolg van de avonturen in Watalanta. Meer info op www.robert-el.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *