“Way too many freaks”

Persbericht
“Way too many freaks”
ISBN: 978-94-6266-639-9
Hoe onwerkelijk is het, als je de hele dag tegen jezelf praat in een wereld waar niemand je begrijpt, je dit vervolgens opschrijft en de publicatie van je debuutroman uiteindelijk een feit is?

Maak kennis met Epski (1970), een planeetslenteraar en creatieve duizendpoot annex
modeontwerper, die na vele omzwervingen neerstreek in het Franse Lagrasse, een
middeleeuws dorp in de wijnstreek Corbières, waar hij begon te schrijven.
Begrijpen we elkaar eigenlijk nog wel?

Miscommunicatie, taal, andere culturen, sociale platforms en menselijk gedrag zorgen
ervoor dat gedragsnormen binnen de huidige maatschappij steeds onduidelijker worden. Freaks zijn werkelijk overal te vinden, zelfs in het verlaten dorpje waar Jacques, de hoofdpersoon, naartoe verhuist voor een leven zonder hen. Echter, er lijkt geen ontkomen aan en schuilen heeft geen zin.
In Way too many freaks noemt Jacques zijn vader een agressieve, egoïstische,
manipulatieve freak, zijn moeder een soort kruising tussen een naïeve, graag geziene,
polygamie activerende hoer en een zelfingenomen Calvinistische boerenvrouw. Daarmee is de toon gezet. Om nog maar niet te spreken over ‘het takkewijf van boven.’
Tijdens een intense zoektocht naar zijn eigen waarheid krijgt Jacques de meest
uiteenlopende personages voorgeschoteld. De zich opeenvolgende ontmoetingen leiden tot een absurdistisch samenspel dat een vergelijking met ‘De toren van Babel meets One flew over the cuckoo’s nest’ zou kunnen doorstaan.
De auteur neemt duidelijk geen blad voor de mond, als hij in verrassende en bloemrijke volzinnen zijn ongezouten kritiek op de huidige maatschappij spuit. Velen zullen zich in zijn frustraties herkennen.

Dit debuut is als een ruwe diamant, eigenzinnig en zeker origineel, met scherpe kantjes én een enorm potentieel aan creativiteit die genadeloos tot uiting komen in deze niets en niemand ontziende, absurdistische Faction

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *