Tobias de teckel verovert Nederland

PERSBERICHT

Tobias de teckel verovert Nederland

Een grappig boek met teckel wijsheden voor jong en oud

In 1992 heeft Ellen Buchwaldt (1964, beeldend kunstenaar) samen met Charlie Luczycki  (1964-2001, schrijver) het boek ‘De memoires van Tobias de Teckel’ bedacht. In die tijd heeft Charlie de tekst geschreven en Ellen heeft toen de pentekeningen gemaakt. Maar helaas wilde niet één uitgever het boek toendertijd publiceren. In 2019 kwam Ellen het – inmiddels geel verkleurde – manuscript  tegen in haar boekenkast. Meteen kreeg ze er weer een goed gevoel bij! Tobias de Teckel; het klinkt als een klok. En ze kreeg direct zin om dit boek in eigen beheer uit te geven! Na enig speurwerk op internet kwam ze er achter dat Charlie niet meer leeft. Maar juist hierdoor is Ellen er meer op gebrand om dit boek uit te geven. En juist nu. Want teckels zijn hip! Kijk maar om je heen, overal zie je teckels.

Teckels zijn hip

Inderdaad overal zie je teckels om je heen: in de mode, op straat, bij bekende mensen. En dat is ook niet zo gek want teckels zijn zo grappig en vrolijk. Probeer maar eens een dag chagrijnig te zijn met zo’n vrolijke snuiter om je heen! Als je een teckel voorbij ziet lopen komt er al een glimlach op je gezicht: dat absurde, véél te lange lijf met die véél te korte pootjes! En in deze tijd kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken. Niet waar? Bekenden mensen laten zich graag fotograferen met een teckel, zoals bijvoorbeeld: Adele, Joan Crawford, Andy Warhol. En wat dacht je van onze eigen Janny van der Heijden van Heel Holland bakt? Haar zie je veelvuldig de laatste tijd op tv met haar eigen teckel.

Best wel een werkje

Het was nog best wel een werkje om de tekeningen allemaal opnieuw te tekenen en klaar te maken om te laten drukken. Ook heeft Ellen hier en daar de tekst aangepast omdat de loop van het verhaal niet helemaal klopte. Maar ze heeft de tekst zo veel mogelijk origineel gelaten, omdat ze in Tobias veel herkent van Charlie de schrijver.

En nu is het eerste zelf gepubliceerde boek van Ellen Buchwaldt een feit. Het betreft het levensverhaal van Tobias de ruwhaar teckel en is geschreven voor iedereen tussen de 4 en 104 jaar die van teckels houdt. En wie doet dit nou niet? De schrijver heeft op grappige wijze, vol woordspelingen, het karakter van een teckel neergezet: eigenwijs, alles naar eigen poot willen zetten, een groot ego in een klein (uitgerekt) lijf. Een heerlijk humoristisch en ‘wijs’ boek voor: Mensen op een kruispunt in hun leven, (voorlees)boek voor kinderen en teckel- en hondenliefhebbers. Het boek is in verschillende boekenwinkels te koop en ook o.a. online via de webshop: https://www.eeneart.nl/wordpress/product/het-boek-tobias-de-teckel/ 

Beeldend kunstenaar

Als beeldend kunstenaar heeft Ellen ook een aantal beelden in brons-look  in de serie van Tobias de Teckel gemaakt. Deze beelden die in beperkte oplage gegoten worden, zijn te koop via de webshop: https://www.eeneart.nl/wordpress/   

Zeewolde, januari 2021

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *