Nieuw verschenen: boek ‘Waar een wil is, is een omweg. Een ziel op zoek naar zin’

Barendrecht                                                                                                             21 maart 2021

 

Nieuw boek: Waar een wil is, is een omweg. Een ziel op zoek naar zin

Dit boek vertelt het verhaal van een kind dat terechtkomt op een plek vol grofheid, alcoholmisbruik, ruzie en geweld. Alles in zijn jonge jaren richt zich op overleven door verzet, vlucht en afwijzing van een wereld waarin de pijn van een wrede jeugd zich duizendvoudig lijkt te herhalen.

Het is het persoonlijke verhaal van een ‘zoeker’ die in 1970 de jongste stakingsleider (21 jaar) in Nederland zal worden, een jongeman die zich verliest in de uiterst linkse beweging en zich uiteindelijk weet te bevrijden uit deze ‘ideologische kooi’. Het boek bevat beschrijvingen van onorthodoxe wegen en avonturen in Nepal en Tibet en biedt een verfrissende en ondogmatische kijk op persoonlijke groei.

Ieder mens wil een positieve betekenis geven aan zijn leven

De schrijver: ‘In één van mijn gesprekken over de zin van het leven onderbreekt iemand mij met de woorden: ‘hé jongen, hou eens op over dat gedoe of het leven zin heeft. Het leven mag blij zijn dat ik er zin in heb’. Ik lig in een deuk. Maar deze woorden ijlen na en activeren een besef. Het gaat in het leven niet om ‘zin vinden’, maar om er zin in te hebben, zin te scheppen: zingeving. Betekenis geven aan jouw zijn, jouw ervaringen en aan wat je kunt bijdragen. Er is nergens een alomvattende zin, behalve dan die religies en andere dogmatische denksystemen aanreiken. Maar voor de vrije, zoekende geest gaat het bij zingeving om een individuele, unieke uitdaging’.

‘Waar een wil is, is een omweg’ biedt prikkelende gezichtspunten op levensvragen en dat met de nodige humor en met beide benen op de grond.

Online te bestellen via boekenbestellen.nl

https://www.boekenbestellen.nl/boek/waar-een-wil-is-is-een-omweg-een-ziel-op-zoek-naar-zin/9789464066845

Prijs: € 15,95. Exclusief verzendkosten: € 1,95

Contact: Wouter ter Braake

wouter@zinenzen.nl

www.zinenzen.nl

06-11332620

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *