Nieuw boek: Bevlogen Nederlandse wijnvrouwen

Nederlandse vrouwen in de wijnwereld vertellen over hun passie voor wijn en hun vak

Auteur: Joke van der Leij
Uitgever: Tekstjuweel, Zeist, 2021
Bindwijze en aantal pagina’s: soft cover, 76 fullcolour pagina’s
ISBN 978 90 9035 206 0
Prijs:  € 14,95 exclusief verzendkosten

De laatste jaren zijn er steeds meer vrouwen actief in de wijnsector. Als wijnboerin, -importeur, vinoloog, wijnhistorica, wijndocent of wijnmaker. Ze zijn kleurrijk en bevlogen, creatief en krachtig. Met hun werk verrijken ze de van oudsher door mannen gedomineerde wijnwereld.

Fraai geïllustreerd boek

Daar mag best wat meer aandacht voor zijn, vonden tekstschrijver Joke van der Leij en fotograaf/wijnmeester bij het Nederlands Wijngilde Utrecht Ilse Swank-Kronnman Rudi. Beiden zijn vrijwillige wijngaardenier bij wijngaard Hoog Beek en Royen in Zeist en wijnliefhebbers pur sang. Zij stelden een met fraai beeld geïllustreerde uitgave samen waarin tien markante en zeer bevlogen Nederlandse wijnvrouwen centraal staan. Openhartig vertellen zij over hun passie voor wijn en hun vak. Een proefnotitie met hun favoriete wijn maakt hun verhalen compleet.

Toonaangevende wijnvrouwen

Wie er allemaal in dit boek staan? Toonaangevende wijnvrouwen die hun sporen in het wijnvak al ruimschoots hebben verdiend. Wijnhistorica Mariella Beukers bijvoorbeeld, en Magister Vini Tjitske Brouwer van Vinoblesse, al 35 jaar gelauwerd wijnimporteur van duurzaam geproduceerde wijnen. Ook registerwijndocent/vinoloog Claudia van Dongen, dit jaar verkozen tot Wijnvrouw van het jaar 2021 en Weinakademiker Cecile Lormans-Giebels van cecile.wine vertellen hun verhaal. Wijnboerin/wijnmaker Ilse Visscher van Hof van Twente sluit de interviewreeks af met een inspirerend verhaal over maatschappelijk verantwoord ondernemen als wijnbedrijf.

Ideale decembercadeau

In deze decembermaand is dit boek het ideale kerstcadeau. Heerlijk leesvoer bij een goed glas wijn en een must voor elke wijnliefhebber!

Meer informatie en bestellen

Joke van der Leij, E. info@tekstjuweel.nl, E. jokevanderleij8@gmail.com M. 06 230 52 420. W. www.tekstjuweel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *