Mijn vader bij de vrouw van Oorlogsmisdadiger Heydrich

“21 Jaar was mijn vader, toen hij werd gearresteerd. Twee jaar later stuurde Himmler hem naar de vrouw van Reinhard Heydrich in Praag.” Dat zegt Ben Bouter, schrijver van de indrukwekkende roman ‘De schoenen van Heydrich’.

Een recensent van Leestafel schreef: ‘Een boek dat enorme indruk maakt. Het verhaal is verbijsterend en adembenemend.’ 

Het is februari 1942. David, een 21-jarige Bijbelonderzoeker verlaat de twee-onder-een-kap in Nootdorp. Hij wordt meteen gearresteerd. In 1944 stuurt Himmler hem, samen met veertien geloofsgenoten, vanuit concentratiekamp Sachsenhausen naar het landgoed van Lina Heydrich. Haar man is vermoord, ze heeft hulp nodig. Tussen haar en de Bijbelonderzoekers ontstaat een opmerkelijke symbiose.

Jaren later stuit Johannes, zoon van de enige protestant in het dorp, op de geschiedenis van David. Waarom werd hij destijds gearresteerd? Wat had de man bij het ouderlijk huis van Johannes te zoeken? Zou hij nog leven? Terwijl oude zekerheden verdwijnen, begint Johannes aan een zoektocht die meer overhoop haalt dan hij ooit kon vermoeden.

Een boek dat lang blijft nawerken. We lezen prachtige discussies die Johannes voert over het geloof. Het zijn fascinerende en leerzame gesprekken. Een roman om in een ruk uit te lezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *