Karl May leeft!

Een van de populairste klassiekers van Karl May, ‘De Schat in het Zilvermeer’, beleeft op veler verzoek een ongecensureerde herdruk. De uitgave is een initiatief van stichting ‘De laatste der Mohikanen’, in samenwerking met de Karl May Vereniging.

Voor deze unieke heruitgave is de originele vertaling van de avonturenroman uit 1917 aangepast aan de spelling van tegenwoordig, maar verder ongemoeid gelaten. Voor het omslag is een scan gebruikt van een van de vele edities die in de loop der tijd zijn verschenen.

De laatste der Mohikanen‘ is een jonge vrijwilligersorganisatie die literair werelderfgoed promoot en de leeshonder stimuleert. Titels uit het publieke domein die in vergetelheid dreigen te raken, worden van het stof ontdaan en in een nieuw jasje gepresenteerd. Van elke titel is een gratis e-book beschikbaar. ‘De laatste der Mohikanen’ werkt samen met uitgeverijen als GigaBoek en Calbona Uitgeverij. Na de voorverkoop via www.gigaboekshop.nl zijn de boeken te koop in de betere (online) boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *