Jury Hermes Thriller Award bekend

Obdam – 15 december 2021 – De Hermes Thriller Award is een nieuwe literaire prijs voor Nederlandstalige spannende boeken. Inmiddels zijn zowel de longlist als de jury bekend.

De jury van deze nieuwe, prestigieuze prijs wordt gevormd door Diane Kooistra (juryvoorzitter Hermes Thriller Award, recensent en redactrice van Vrouwen Thrillers), Jürgen Joosten (fervent thrillerlezer en voormalig jurylid van de Gouden Strop en De Diamanten Kogel), Geert Swaenepoel (bibliothecaris, recensent voor NBD Biblion en voormalig lid van de jury voor De Diamanten Kogel), Hanneke Tinor-Centi (eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer, copywriter en recensent), Jos van Cann (recensent voor onder meer de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland en voormalig jurylid voor De Diamanten Kogel en de Gouden Strop en John Brosens (auteur van thrillers, jeugdboeken en historische romans en voormalig jurylid voor de Schaduwprijs en de Valentijnprijs).

De jury gaat de komende maanden met de 92(!) boeken van de longlist aan de slag, waarbij elk boek door meerdere juryleden wordt gelezen en beoordeeld. Daarna wordt de shortlist (5 titels) samengesteld. De uiteindelijke winnaar van deze nieuwe, prestigieuze prijs, wordt in september 2022 uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een fraaie trofee. De Hermes Thriller Award wordt gesponsord door De Manuscriptenbank en heeft de ambitie uit te groeien tot een van de belangrijkste prijzen in het genre thriller/misdaadroman. 

***

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *