Dít is het leiderschap waar we naar op zoek zijn

Dít is het leiderschap waar we naar op zoek zijn

NIJVERDAL – Donderdag 6 mei verschijnt het ‘Handboek Natuurlijk Leiderschap’, geschreven door ervaringsdeskundige Lia van Loo. ‘We leven in een maatschappij waarin er een grote behoefte is aan nieuw leiderschap. Met het traditionele, hiërarchische leiderschap kom je er simpelweg niet.’, aldus de auteur. Met haar 8 basisprincipes uit de natuur biedt het boek dé bouwstenen voor nieuwe leiders die door hun leiderschap en voorbeeldfunctie het verschil willen maken. Met ruim 260 pagina`s en 100 natuurfoto`s een aanrader voor iedereen in een positie waarin leiderschap wordt verwacht.

Leren van de natuur

Wat kun je als ‘nieuwe’ leider leren van de natuur? Langs deze rode draad neemt Lia van Loo je mee in het Handboek Natuurlijk Leiderschap. Door open te staan voor natuurkennis, je intuïtie te voeden door natuurwijsheden en je leiderschap te ontdekken vanuit het oordeel loze van de natuur 

laat Lia zien dat je als leider niet losstaat van het geheel, maar er juist onderdeel van uitmaakt. Het maakt je bewust van het feit dat er natuurlijke wetmatigheden zijn in alle samenwerkingsvormen.

Een flinke verandering voor leidinggevenden die zijn ‘opgevoed’ met KPI’s, timemanagement, modellen en systeemtheorieën. 

 

Routekaart naar natuurlijk leiderschap

Met de natuur als inspiratiebron en leermeester heeft Lia van Loo een eigen methode voor leidinggevenden en teams ontwikkeld op basis van acht natuurprincipes. Het boek geeft de lezer een routekaart om het leiderschap te vinden dat bij hem of haar past. In de natuur is er namelijk ook niet één soort leider. De natuur experimenteert al miljoenen jaren met wat wel of niet succesvol is.

Het boek beschrijft acht basisprincipes uit de natuur. Hierdoor ontwikkel je een andere blik op jezelf, de wereld en de mensen om je heen. Je ontdekt welk soort leiderschap bij jou en je organisatie past. Hierdoor voorkom je overbelasting en kom je beter in balans. Je kunt zaken als werkdruk, tegenslag en chaos beter hanteren, waardoor je effectiever in je dagelijkse werk wordt.

Met het Handboek Natuurlijk Leiderschap kan iedereen een natuurlijk leider worden. Het boek is geschreven om leidinggevenden en teams te inspireren bij deze ontdekkingstocht met veel oefeningen en nuttige tips vanuit de natuur.

Lia van Loo zorgt met haar boek voor leiders die vanuit hun natuur het beste in zichzelf en hun omgeving naar boven halen.

 

Het verschil maken

‘Goed leidinggeven aan anderen, begint bij goed leidinggeven aan jezelf. Pas op het moment dat iemand beseft dat hij of zij zelf alles al in handen heeft om het verschil te maken, openen zich ongekende mogelijkheden. Echte verandering begint bij jezelf.’ Volgens de auteur is er ontzettend veel behoefte aan leiders die hun persoonlijke kracht inzetten om positief het verschil te maken. ‘Er zijn weinig dingen zo besmettelijk als mensen die op een authentieke, inspirerende en natuurlijke manier hun leiderschap vormgeven. Dat zet een krachtige verandering in gang die invloed heeft op de hele omgeving.’

 

Over de auteur

Lia van Loo is al jarenlang sparringpartner bij vragen over leiderschap en gedoe op de werkvloer. Met haar praktijkervaring als adviseur, trainer en (team)coach ondersteunt ze leiders en teams met haar kennis vanuit bedrijfskundige veranderprocessen en de natuurwijsheden van oude volken. Met haar adviesbureau het Buitenlab helpt ze leidinggevenden met meer plezier en ontspanning leidinggeven, omgaan met stress en veranderprocessen. Het Buitenlab is een plek waar je mag experimenteren met nieuw gedrag en waar natuur, verwondering en intuïtie een belangrijke rol spelen.

 

Voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lia van Loo via 06 39 85 39 44 of lia@buitenlab.nl 

www.natuurlijkleiderschap.expert 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *