‘Dagboek van een Optimist’ – een intieme inkijk in het leven van een overleden echtgenote

‘Dagboek van een Optimist’ – Een intieme inkijk in het leven van een overleden echtgenote

Oldenzaal, 11-2-2023

Marleen Schepers-Egberink, moeder en echtgenote, was een opvallende vrouw met een bijzonder positieve instelling ten aanzien van het leven. In november 2021 overleed ze aan borstkanker. Tijdens haar drieënhalf jaar durende ziekte hield ze een dagboek bij. In haar verhalen kunnen lezers zien wat ze meemaakte, de opwindende, mooie en wanhopige momenten. Haar dagboek biedt een intieme kijk in haar leven en kan daarom steun en herkenning bieden aan mensen die te maken hebben met ziekte of tegenslagen in hun leven. ‘Dagboek van een optimist’ wordt gepubliceerd door Erik Schepers, weduwnaar van Marleen. De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel, het Familiehuis Daniel den Hoed, waar Marleen tijdens haar behandelingen in 2020 verbleef. Het boek is verkrijgbaar op dagboekvaneenoptimist.nl en in de boekhandel.

 

Positief in het leven

Als ze in de zomer van 2018 hoort dat ze borstkanker heeft, is Marleen 39 jaar oud. Ze is geboren in Tubbergen. Haar man Erik, afkomstig uit Fleringen, ontmoet ze bij Bays in Reutum. Ze trouwen in 2004 en krijgen twee kinderen. Als ze de diagnose borstkanker krijgt, begint ze een dagboek bij te houden om van zich af te schrijven wat ze doormaakt en hoe ze daarmee om gaat. Ondanks de soms zware behandelingen en tegenslagen blijft ze positief en geniet ze vol liefde en optimisme van het leven. Uiteindelijk blijkt in april 2021 dat ze de ziekte niet zal overleven. Ongeveer een half jaar later overlijdt ze. Marleens dagboek, dat ze al die jaren bijhield, ademt haar positieve houding die haar, haar gezin en de mensen om haar heen steunde. Marleen koos ervoor om haar leven te vullen met positieve momenten en te genieten van de kleine dingen, hoewel dit niet altijd gemakkelijk was. Ze inspireerde degenen die ze liefhad en liet zien dat, ook al zit het leven soms vol tegenslagen, je altijd de keuze hebt hoe je daarmee omgaat.

Behandelingen, moeilijke en mooie momenten

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen krijgt in haar leven de diagnose borstkanker, en jaarlijks overlijden er in Nederland meer dan 3.000 vrouwen aan borstkanker. Marleen was er daar een van. Haar dagboek biedt inzicht in het leven van iemand die borstkanker heeft. Haar ervaringen tijdens de behandelingen, de soms moeilijke momenten in het ziekenhuis, maar ook de mooie momenten met vrienden en familie deelt Marleen met de lezer.

Familiehuis Daniel de Hoed

Marleen moest in 2020 voor haar borstkankerbehandelingen vijf weken dagelijks naar Rotterdam en Delft. Gelukkig kon ze daar terecht in het huiselijke en comfortabele Familiehuis Daniel den Hoed. Het Familiehuis biedt ondersteuning aan kankerpatiënten en hun familie die verder weg wonen en behandeld worden in het Erasmus MC in Rotterdam. Het beschikt over comfortabele kamers, een gezamenlijke keuken en eetruimte, en recreatieve activiteiten die helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens de behandeling en herstel. Het Familiehuis is een zelfstandige stichting die geen subsidie van overheden ontvangt en daarom afhankelijk is van donateurs en vrijwilligers. Marleen had mooie herinneringen aan haar verblijf en droeg het Familiehuis een warm hart toe. Daarom wordt de opbrengst van haar boekverkoop aan het familiehuis geschonken.

Een inspirerend leven, een inspirerend dagboek

Marleens positieve levenshouding is nog steeds een inspiratiebron, en haar dagboek is een blijvend monument voor haar manier van leven. Het is de verwachting dat het boek anderen kan aanzetten om een vergelijkbare houding te ontwikkelen en positieve keuzes te maken in moeilijke situaties.

Marleens dagboek is nu te koop onder de titel ‘Dagboek van een optimist’. Het boek is zowel te koop op dagboekvaneenoptimist.nl als in de boekhandel. Het boek is geschikt voor mensen die zelf te maken hebben met ziekte of tegenslag, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe je om kan gaan met moeilijke situaties.

Bibliografische gegevens

Titel: Dagboek van een optimist
ISBN: 9789403686400
Auteur: Marleen Schepers-Egberink
Uitgever: Erik Schepers
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Formaat: 155 x 235mm
Kleur: Zwart/wit
Genre: Literatuur > Biografieën & Memoires
Verschijningsdatum: 3 februari 2023
Aantal pagina’s: 267
Prijs: € 19,50

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, recensie-exemplaren en/of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Erik Schepers, weduwnaar van de schrijfster.

Email: e.m.schepers@gmail.com
Telefoon: 06 – 205 43 152

dagboekvaneenoptimist.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *