Boek Tobias de teckel toe aan tweede druk

Boek De memoires van Tobias de teckel  toe aan tweede druk

Het eerste zelf gepubliceerde boek van Ellen Buchwaldt is toe aan de tweede druk. In één jaar tijd is de eerste druk bijna helemaal uitverkocht.

Het boek betreft het levensverhaal van Tobias de ruwhaar teckel en is geschreven voor iedereen tussen de 4 en 104 jaar die van teckels houdt. En wie doet dit nou niet? De schrijver heeft op grappige wijze, vol woordspelingen, het karakter van een teckel neergezet: eigenwijs, alles naar eigen poot willen zetten, een groot ego in een klein (uitgerekt) lijf. Een heerlijk humoristisch en ‘wijs’ boek voor: Mensen op een kruispunt in hun leven, (voorlees)boek voor kinderen en teckel- en hondenliefhebbers. 

In 1992 heeft Ellen Buchwaldt (1964, beeldend kunstenaar)) samen met Charlie Luczycki  (1964-2001, schrijver) dit boek bedacht. In die tijd heeft Charlie de tekst geschreven en Ellen heeft toen de pen tekeningen gemaakt. Maar helaas wilde niet één uitgever het boek toendertijd publiceren.

In 2019 kwam Ellen het – inmiddels geel verkleurde – manuscript  tegen in haar boekenkast. Meteen kreeg ze er weer een goed gevoel bij! Tobias de Teckel; het klinkt als een klok. En ze kreeg direct zin om dit boek in eigen beheer uit te geven! Na enig speurwerk op internet kwam ze er achter dat Charlie niet meer leeft. Maar juist hierdoor is Ellen er meer op gebrand om dit boek uit te geven. En juist nu. Want teckels zijn hip! Kijk maar om je heen, overal zie je teckels.

Het was nog best wel een werkje om de tekeningen allemaal opnieuw te maken en klaar te maken om te laten drukken. Ook heeft Ellen hier en daar de tekst aangepast omdat de loop van het verhaal niet helemaal klopte. Maar ze heeft de tekst zo veel mogelijk origineel gelaten, omdat ze in Tobias veel herkent van Charlie. Het boek is te koop bij o.a. de Bruna Zeewolde en Harderwijk en de Larense boekhandel en via de webshop: www.eeneart.nl/wordpress/product/het-boek-tobias-de-teckel/

Als beeldend kunstenaar heeft Ellen ook een aantal beelden in de serie van Tobias gemaakt. Te zien en te koop via de webshop: www.eeneart.nl/wordpress/   

 

Oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *