Boek: “Dando, de klimaatvluchteling”

Recent is het boek “Dando, de klimaatvluchteling” uitgekomen. De schrijver, Hans Konig, is een bezorgde ouder als het gaat om de toekomst van zijn (klein)kinderen. De huidige klimaatverandering vormt een bedreiging voor de toekomst van de toekomstige generaties. Daarom is het boek geschreven. Een wake-up-call in de vorm van een spannend (jeugd)boek waarin een Nederlandse familie in 2096 moet vluchten voor het opkomende water als gevolg van de gestegen zeespiegel. In het boek worden vele spannende avonturen beschreven die uiteindelijk de politieke wereldorde zodanig zal doen hervormen dat de internationale gemeenschap de verdere opwarming eindelijk een halt kan toeroepen. De alerte lezer vindt in het boek vele overeenkomsten met politieke historische gebeurtenissen, zoals de huidige vluchtelingenproblematiek, de pandemie, de muren bedoeld om de migratiestromen tegen te gaan, apartheid, verzet volgens de wijze van Gandhi, het verzoenende leiderschap van Mandela en de dreiging voor het wegspoelen van de eilanden Kiribata en Tuvalu, zijn hier voorbeelden van.

Dit boek is geschreven voor de klimaatactivistische jeugd en kan als ingezet worden voor de strijd tegen de klimaatverandering. Een totaal nieuwe wijze om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. En daardoor aantrekkelijk en effectief!

Het boek is geschreven om verfilmd te kunnen worden en daarmee nog meer bereik en invloed te krijgen.

Het boek is uitgeven door Boekscout en is te bestellen via hun webwinkel of in elke boekhandel te bestellen onder vermelding van de titel, e/of naam auteur, of het ISBN 978-94-643-1215-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *