Zoku Amsterdam wint Dutch Hotel Award 2021

“Veerkracht en verbinding centraal in alles wat Zoku Amsterdam tijdens de lockdown wél kon bieden.”

 

AMSTERDAM, 1 juli 2021 – Zoku Amsterdam is na een voor iedereen – en zakelijk gezien vooral de hospitality en reisbranche extra – uitdagende periode de trotse winnaar van de Dutch Hotel Award 2021. Aan het eind van de Independent Hotel Show maakte de jury bekend dat Zoku de 17e Dutch Hotel Award in ontvangst mag nemen. Een beloning voor een jaar vol veerkracht en verbinding.

‘Dit team sprankelt en straalt trots uit. Ze zijn éérst Zoku, en pas daarna wat hun functieomschrijving zegt. Ze zijn oprecht verbonden met hun leden en de vaste gasten: in good times en in bad times. Heel knap hoe ze hun community betrekken en members bij laten dragen aan het succes van het bedrijf. Ook de onderlinge band en betrokkenheid tussen collega’s is voelbaar sterk.’ aldus de jury.

Zoku Amsterdam bewees met haar komst in 2016 al geen standaard hotel te zijn. Zoku Amsterdam biedt een unieke combinatie van Social Spaces, vergader- en evenementenruimte en groene dakterrassen in het centrum van Amsterdam. Daarnaast zijn de Zoku Lofts  flexibele home-office hybrids waar het bed niet centraal staat maar kan worden weggewerkt, waardoor ze tevens ideaal zijn voor lang verblijf en relocations. Destijds lanceerden Hans Meyer en Marc Jongerius het concept als ‘the end of the hotel room as you know it’. In de tussentijd won Zoku een groot aantal internationale prijzen en werd het door Forbes erkend als “een van de 25 coolste hotels ter wereld”.

Waar in 2020 veel hospitality bedrijven ervoor kozen om de deuren gesloten te houden, werd Zoku juist in deze tijd nog meer de broodnodige thuisbasis en plek van verbinding voor iedereen op zoek naar een veilige en plezierige werk- en verblijfplaats. Tijdens de lockdowns bleek hoe slim de innovatieve inrichting van de Lofts was: deze konden in mum van tijd omgetoverd worden tot WorkLofts, overdag te huur voor mensen die thuis niet goed konden werken. Ook bleken de Lofts geschikt voor de grootste collectie privé-restaurants van Nederland en micro-theaters waaruit de pop-ups met Joris Bijdendijk en zijn RIJKS en WILS, een samenwerking met de Foodhallen en theaterfestival De Parade ontstonden. In een tijd waarin niet locatiegebonden werken wint aan standaard, was Zoku al voorbereid op het faciliteren van leven en werken op één plek en springt zij in op de veranderende behoeften en de arbeidsmarkt van de toekomst.

Mensen Eerst

Bij Zoku staan mensen centraal: het is niet alleen een thuis voor internationale gasten die voor een langere periode of een weekend de stad aan doen. Het is een plek waar buurtbewoners komen en zelfstandigen en bedrijven zonder kantoor een werkplek vinden in bijvoorbeeld de co-working ruimte. Daarnaast zet Zoku zich in tegen eenzaamheid; door een hechte community van locals, gasten, events en vrijwilligerswerk te faciliteren. Tijdens de lockdowns werd social distancing slechts fysieke afstand.

“Niets was onmogelijk en dankzij een geweldig positief, creatief en flexibel team heeft Zoku bewezen dat het in staat is om kansen te creëren in een sterk veranderende markt. Een veilige maar sociale werkplek buitenshuis dankzij iets simpels als een praatje via de gang. Lokale partners, BN’ers, community members, iedereen werkte belangeloos mee. Als Zoku team bleken we in staat om deze crisis ook in ons voordeel te laten werken, de Dutch Hotel Award op onze naam mogen zetten en met een voorzichtige glimlach aan deze tijd terugdenken.” aldus Reinier Bunnik, Operations Director Zoku Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *