Vijf dagen op straat voor Stichting Op Weg Naar Huis

——————————————— PERSBERICHT ———————————————

 

VIJF DAGEN DAKLOOS VOOR STICHTING OP WEG NAAR HUIS

 

Rotterdam – In de tijd dat iedereen binnenblijft, gaat The JEXtra Late Show de straat op! Daklozen in Nederland hebben het in tijden van Corona steeds moeilijker en daarom gaan twee presentatoren van het YouTube kanaal The JEXtra Late Show onder de noemer ‘Cup of Change’, vijf dagen en vier nachten op straat leven en slapen om geld op te halen voor Stichting Op Weg Naar Huis.

 

Van 14 tot 18 december gaan de twee presentatoren zelf ondervinden hoe het is om vijf dagen op straat te leven en natuurlijk leggen ze dit, als trouwe YouTubers, allemaal vast. Dit terwijl ze alles in de strijd gooien om aan het eind van die week een zo groot mogelijk bedrag te kunnen overhandigen aan het goede doel. Voor €15.000 zou de Stichting al een extra huis ter beschikking kunnen stellen. Zo worden niet alleen de verhalen van dakloos Nederland van een duidelijk portret voorzien, maar wordt er ook vijf dagen lang aandacht gegenereerd voor dit steeds groter wordende probleem: de onzichtbare daklozen. Dit is een groep mensen die vaak door de samenleving vergeten wordt. Het zijn mensen die meestal geen psychische- of verslavingsproblemen hebben, maar ook geen dak boven hun hoofd omdat er simpelweg geen of te weinig hulp voor ze beschikbaar is. Het enige wat er vaak nodig is om deze mensen te helpen is een inschrijfadres, maar dit wordt ze vrijwel onmogelijk gemaakt. Door geld op te halen kunnen we huisvesting beschikbaar stellen en deze mensen zo snel mogelijk weer terug in de maatschappij laten stromen.

 

Het idee voor de geldinzamelingsactie begon, net als altijd, bij een cup of coffee. Iedere dag als initiatiefnemer Erik zijn kop koffie ging halen, kwam hij regelmatig in contact met daklozen. ‘Hoe kan het nou dat we het in 2020 nog steeds niet voor elkaar krijgen om iedereen van een dak boven zijn hoofd te voorzien?!’. Zo is het idee van ‘Cup of Change’ ontstaan: een gigantische geldinzamelingsactie voor Stichting Op Weg Naar Huis. Dagelijks moeten daklozen het zien te overleven met een beetje kleingeld. Daarom dit keer geen cup of coffee, maar is het tijd voor een ‘Cup of Change’.

 

‘Deze actie wordt mega! Geld inzamelen voor een probleem wat ons zó aan het hart gaat vind ik het waardevolste van dit alles. Ook wordt heel de actie door al onze eigen collega’s opgezet, wat laat zien dat we echt alles willen geven. We hopen in ieder geval zo veel mogelijk geld in te zamelen, omdat we weten dat het goed terechtkomt’ – Erik Arends, initiatiefnemer van ‘Cup of Change’.

 

De avonturen van de twee heren zijn vanaf 14 december live te volgen op het Instagram kanaal van The JEXtra Late Show (@thejextralateshow) of via de website https://cupofchange.nl/.

—————————————– EINDE PERSBERICHT —————————————

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: redactie@jex.nl of +31 (0)6 30 14 07 93

 

https://cupofchange.nl/pers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *