Start petitie voor het behoud van het Scheveningse KNRM- Reddingshuisje


Den Haag, 5 april 2023

Op www.petities.nl is van start gegaan een actie om de geplande sloop van het oude KNRM-Reddingshuisje aan de Visafslagweg 2 in Scheveningen, tegen te houden. 

Het Reddingshuisje stamt uit 1938 en vormt een ankerpunt voor vele Scheveningers. 

Het huisje – ingeklemd tussen een parkeergarage en een hotel moet plaats maken voor nieuwbouw. Er is een bestemmingsplan voor het Scheveningse havengebied maar wat er op de plek zou moeten komen voor het Reddingshuisje is nog niet helemaal duidelijk.

Peter Koudstaal, initiatiefnemer van de petitie zag in de voorbije dagen vele Scheveningers verdrietig op social media reageren toen werd aangekondigd dat sloop van het huisje aanstaande was.

Veel mensen bewaren herinneringen aan het huisje. Vanaf deze plaats zijn decennia lang mensen uit zee gered. Het huisje maakt zondermeer deel uit van het cultureel erfgoed van Scheveningen en mag alleen daarom al niet verloren gaan.

In maart 2023 is er in de Gemeenteraad van Den haag een motie aangenomen waarin is bepaald dat  delen van het huisje bewaard moeten blijven.

Voor veel Scheveningers is dat geen optie: het huisje moet blijven met desnoods een andere publieke functie zoals bijvoorbeeld een Grand Cafe met een museaal karakter. 

De petitie tref je hier aan: https://reddingshuisje.petities.nl enloopt tot 3 juli 2023. 

Voor vragen over de actie kunt u bellen met 0648754936 (Peter Koudstaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *