Run op vrijgezellenfeesten verwacht in 2021

Run op vrijgezellenfeesten verwacht in 2021

Veel eerder dan normaal komen dit jaar, ondanks Corona, aanvragen binnen voor het organiseren van vrijgezellenfeesten. Vrijgezellenfeest.Events, een platform voor vrijgezellen uitjes, laat weten dat ze normaal gesproken pas rond maart/april op dit niveau van aanvragen zitten. Zowel voor vrijgezellenfeesten voor mannen als voor vrouwen is deze trend te zien.

Wat is er anders in 2021?

Blijkbaar zijn er veel groepjes die het vrijgezellenfeest, dat vorig jaar werd afgelast, alsnog willen vieren. Zowel bruiloften als vrijgezellenfeesten werden afgezegd door Corona. Vaak zijn er toch koppels in het huwelijksbootje gestapt en wil de vriendengroep alsnog een uitje organiseren. Naast deze inhaalstroom is er ook nog een flinke groep die verwacht dat in het hoogseizoen (lente/zomer) weer meer mag en dat de lockdowns over zullen zijn. Er is wel een flinke focus op outdoor uitjes in vergelijking met andere jaren.

Mannen vrijgezellenfeest in 2021, wat te doen?

Een vrijgezellenfeest voor mannen kan prima geregeld worden. De toppers in de aanvragen zijn op dit moment;  Archery Tag, Bubbel Voetbal, Car Smash en Blowkarten. Dat zijn allemaal uitjes die in de buitenlucht plaatsvinden en waar mensen dus toch wel een reservering voor durven doen. Het afwachten lijkt over en bij vrijwel alle evenementenbureaus wordt flexibel omgegaan met de voorwaarden voor wat betreft annuleringen.

Vrouwen vrijgezellenfeest in 2021, wat te doen?

Bij de vrouwen is het niet anders, ook hier een focus op vrijgezellenfeesten die je buiten kunt doen. De meeste aanvragen op dit moment zijn voor: BBQ-boten, Boerensport, Crazy Crasher en diverse workshops voor vrijgezellenfeesten. De vrouwen lijken dit jaar de meeste aanvragen te doen tot dus ver, een echte reden hiervoor is niet aan te wijzen.

Tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest in 2021

Het klinkt logisch, maar leg schriftelijk de annuleringsvoorwaarden vast. Je wilt natuurlijk niet dat je alsnog geen uitje kunt doen als Covid-19 langer blijft spelen en ook dit jaar geen uitje georganiseerd kan worden. Verder is het zaak om er vroeg bij te zijn dit jaar, de evenementenbureaus kunnen maar een beperkt aantal uitjes per dag aan en met de inhaalstroom van vorig jaar is de verwachting dat het heel druk gaat worden. Tot slot, wees lief voor de organisatoren in de evenementensector – een van de sectoren die het hardst is getroffen door Covid-19.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *