Laura Lenders wereldkampioen opgieten

– PERSBERICHT –
LAURA LENDERS WERELDKAMPIOEN OPGIETEN 2022
Thermen Bussloo wereldkampioen in eigen huis

(

Foto’s in hoge resolutie:

https://we.tl/t-9Ozv0nFcaK

)

 

 

Laura Lenders (NL) is zaterdagavond bekroond tot wereldkampioen opgieten 2022. Met haar opgietshow ‘Two Blue Lines’ ontving Laura de hoogste jurybeoordeling én ze behaalde daarmee de eerste plek! Als opgietster van Thermen Bussloo versloeg zij, in ‘eigen huis’, tientallen deelnemers van over de hele wereld.
Deze week vond in het Gelderse Voorst het wereldkampioenschap opgieten/aufguss plaats. Het gloednieuwe Sauna Theater van Thermen Bussloo was het decor van het grootste sauna-event van het jaar. Een week lang streden de beste saunameesters ter wereld om de titel ‘Wereldkampioen opgieten 2022’. Individuen en teams uit verschillende landen plaatsten zich, waaronder: Polen, België, Nederland, Italië, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Roemenië én dit jaar voor het eerst Japan!
Opgiettoppers die zich hadden geplaatst voor het WK, kwamen uit heel de wereld richting Voorst. Op de zaterdag streden zestien finalisten, waaronder maarliefst zes Nederlandse opgietingen, om de medailles. Én ze brachten honderden fans mee. Na een zinderende strijd behaalde Laura Lenders de meeste punten en mocht zij zich in de SINGLE categorie kronen tot wereldkampioen opgieten. In de TEAM categorie ging de hoofdprijs naar het Italiaanse duo Simone Mannelli & Massimo Gelli. Ook was er in de TEAM categorie nog extra reden tot juichen voor de Nederlanse fans: Carline van den Heuvel, Dyllan Kidman en René Duits van Thermen Soesterberg pakten de bronzen medaille.
Directeur Fabian Dolman (van Quality Wellnessresorts Thermen Bussloo): “We zijn supertrots op Laura én het feit dat wij met Thermen Bussloo wereldkampioen opgieten zijn geworden! Tijdens haar opgieting nam ze de aanwezige gasten in de sauna écht mee in haar verhaal en blies ze de jury omver met haar techniek. Ze is de terechte winnaars van dit mooie evenement.”
Voor wie de show van Laura Lenders in het echt wil meemaken: De komende weken zal zij veelvuldig te zien zijn in het Sauna Theater van Thermen Bussloo. Toegang tot deze opgietingen is inbegrepen bij je dagentree, te reserveren via www.thermenbussloo.nl
SAUNA THEATER THERMEN BUSSLOO
Tijdens het Aufguss WM 2022 waren de unieke shows voor het eerst in het nieuwe Saunatheater van Thermen Bussloo te bewonderen. De grootste sauna ter wereld, een unieke plek, waar zintuigen op elk niveau worden geprikkeld. Met licht- en geluidsshow en een led-scherm van meer dan 4,5 meter breed wordt de bezoeker mee naar nieuwe werelden en dimensies. “Dit is ontspanning van een heel ander niveau!”, aldus één van de bezoekers van het event.
AUFGUSS WM ACHTERGROND
Op het Aufguss WM strijden de beste saunameesters ter wereld tegen elkaar met spectaculaire opgietshows om de titel ” Wereldkampioen Opgieten/Aufguss “. Alle saunameesters werden door een internationale jury beoordeeld op diverse aspecten zoals thema, geuren/dosering en techniek. Ook Nederland as dit jaar sterk vertegenwoordigd tijdens WK opgieten, met maarliefst 13 gekwalificeerde deelnemers, verdeeld over de Single-en Duo-categorie.

Meer informatie:
www.facebook.com/aufguss.wm www.aufguss-wm.com
Noot voor redactie:
Wilt u meer informatie óf contact met … voor een interview? > Contact pers: Frank Veldwachter – Quality Wellnessresorts – 0627308312 – fveldwachter@qualitywellnessresorts.nl
________________________________________________________________________
Historie
De WK opgieten wordt georganiseerd door de belangengroep van internationale saunabedrijven (Aufguss – WM), wiens belangrijkste taak is het organiseren van de Internationale Aufguss kampioenschappen op een hoog niveau voor wereldwijd publiek. Tijdens de WK opgieten presenteren de beste aufgussmeesters ter wereld hun ‘show-opgieting’ aan een internationale jury en aan de aanwezige gasten. Tijdens het WK Opgieten zal iedere deelnemer een of meerdere speciale opgietingen voorbereiden, die in het teken staat van een door de deelnemer zelf gekozen thema. De internationale jury zal de opgieting beoordelen volgens internationale kwaliteitskenmerken en zal hierbij zowel rekening houden met ‘het gezondheidsaspect’ als het ‘show-effect’. Het WK opgieten wordt georganiseerd sinds 2007 en jaarlijks groeit het aantal deelnemers en de belangstelling van het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *