Initiatiefnemer Frank Schalken zet collectief voor wandelcoaches op

Op donderdag 8 april is het de landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ (zie https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021). Doordat veel mensen al een jaar vanuit huis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen. Wandelen tijdens je werkdag doet goed, maar kom er maar eens op… Op deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Een van de 17 coaches is Nadine Lucas uit Den-Haag. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Corona

Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door Corona heeft het buiten coachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Ervaren wandelcoach

Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Nadine Lucas. Ze is nu ruim een jaar actief als professioneel wandelcoach en ze verwondert zich steeds opnieuw hoe wandelen in de natuur mensen inspireert en nieuwe inzichten geeft. “Wandelen stelt ons bloot aan nieuwe situaties. Misschien bekijk je iets in een ander licht en vind je een nieuwe oplossing. De natuur is de grootste leraar van het universum – ze laat ons zien dat het leven zelfs te midden van chaos een manier vindt om door te gaan. Wandelen is een recreatieve activiteit, en we zijn geneigd te vergeten dat recreatie precies dat betekent: hervormen.”

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op www.wandelcoaches.nl  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *