In Shape Afslankstudio Helmond mag weer open

HELMOND, 19 mei 2021. Vandaag mag ondernemer Barbara van der Meer haar deuren weer openen van haar afslankstudio in Brandevoort. En dat had voor Barbara ook zeker niet langer moeten duren. “Wij zijn 5 maanden gesloten geweest en al mijn vaste kosten liepen door. Waar veel ondernemers financiële steun ontvingen van de regering, heb ik als startende ondernemer niets ontvangen aan tegemoetkoming. Ik heb mezelf in de schulden moeten steken om deze periode te kunnen overbruggen.”

Afslankcoach Barbara van der Meer

Barbara opende in mei 2019 haar onderneming in Helmond en was op het moment van de 2de lockdown 1,5 jaar in bedrijf. Maar vanwege de datum van inschrijving bij de Kamer van Koophandel valt zij buiten de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). “Zelfs voor de aparte subsidieregeling voor startende ondernemers val ik buiten de boot. Dat is moeilijk te bevatten en voelt heel oneerlijk.”

In Shape Afslankstudio Helmond valt onder een franchise formule die al 15 jaar zeer succesvol is in Brabant. “Dat feit alleen al toont mijn bestaansrecht aan. Ik kan met mijn cijfers aantonen dat ik een gezond bedrijf heb met goede omzetcijfers. Maar ook dat is niet genoeg. Door de referentiemaanden die gehanteerd worden en kromme methodiek is de daadwerkelijke steun die het kabinet had beloofd, omgerekend 0 euro voor mij”, licht Barbara toe.

In Shape Afslansktudio Helmond Brandevoort

Lening aanvragen

 “Als startend bedrijf heb je nog geen buffer dus als ik deze lockdown periode zakelijk wilde overleven had ik dus geen andere keus dan geld lenen,” vertelt Barbara. “Ik heb dus noodgedwongen een schuld moeten aangaan om mijn doorlopende kosten te kunnen blijven betalen.

Veel mensen denken dat het steunpakket voor alle ondernemers beschikbaar is. Iedereen schrikt als ik dit verhaal vertel, want ze gaan er vanuit dat wij steun krijgen. Dat is ook wat steeds in de persconferenties wordt verkondigd en beloofd. Maar de harde werkelijkheid is dat ik vanaf 14 december geen inkomsten heb. Naast het feit dat ik mijn zakelijke rekeningen niet kan betalen, kwam ook mijn privé leven in het gedrang, dat zoals bij zoveel huishoudens is ingericht op 2 salarissen.”

Opening na 2de lockdown

Vanaf vandaag mag In Shape Afslankstudio Brandevoort in Helmond eindelijk haar deuren weer openen nadat ze 5 maanden gesloten zijn geweest. Barbara: “Ik ben allereerst gewoon ontzettend blij dat ik weer kan doen waar ik blij van word. Vrouwen begeleiden in afvallen met beweging, voeding en begeleiding. Het is mijn passie en ik leef er als mens enorm van op. Maar de eerste maanden zal mij financieel niet veel opleveren, want ik zal eerst mijn schuld moeten aflossen. Ik heb niet alleen financiële schade geleden van de sluiting; ook nu we open zijn zal ik voorlopig nog elk dubbeltje moeten omdraaien.”

In Shape Afslankstudio Helmond mag weer open

Kvk inschrijving als voorwaarde

Barbara valt met haar jonge bedrijf buiten de TvL regeling, omdat er wordt uitgegaan van de omzet van het (eerst opvolgende) kwartaal na de inschrijving bij het handelsregister van de KvK. En daar komt Barbara bedrogen uit, want tussen de inschrijving en de opening van haar afslankstudio zit 6 maanden. “Zoals elke ondernemer weet, heb je het KvK nummer al veel eerder nodig dan dat je daadwerkelijk in bedrijf bent en omzet draait”, licht Barbara toe. “Alleen al voor het openen van een zakelijk bankrekeningnummer of voor het aangaan van een huurcontract heb je een KvK nummer nodig. Dat weet elke ondernemer.”

Haar inschrijfdatum is december 2018 terwijl de opening van haar studio pas mei 2019 was. “Je start niet van de ene op de andere dag een bedrijf, daar gaat veel voorbereiding en investering aan vooraf. Alleen al om het pand startklaar te maken om in mei te kunnen starten, zijn we maanden bezig geweest. Ik had dat eerste kwartaal nog geen omzet. Sterker nog, ik had het eerste halfjaar nog geen omzet.”

In Shape Afslankstudio Helmond

 “Er zijn ook nog zoveel andere ondernemingen die hier tegenaan lopen, dat kan niet anders”, zegt Barbara. Ik hoop daarom nog altijd dat dit op een later moment door de regering wordt rechtgetrokken. Dat ik en al die andere ondernemers alsnog de tegemoetkoming ontvangen waar wij recht op heb. Maar voor nu ga ik vooral enorm genieten van onze opening vandaag.”

Wil jij graag afvallen en wil je tegelijk Barbara steunen in haar opstart? Meld je aan via In Shape Afslankstudio Brandevoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *