Expositie van JANIKA svilvasi metalart

Janika Szilvasi is een metal artist uit Cromvoirt en maakt kunst van metaalschroot. Met zijn lasapparaat en honderdduizenden M6-boutjes zet hij het geraamte op en legt hij beweging en emotie vast. Allerhande metaalresten zoals vorken, tandwielen en fietskettingen moeten zijn kunstwerken verder verrijken. Met de Big Five van Afrika als meesterwerk is Szilvasi upcoming en geniet hij steeds bredere bekendheid door bijvoorbeeld te verschijnen in het programma XXX. [link om te verwijzen?].

 

Het gebruik van metaalschroot sluit nauw aan bij hoe Janika zichzelf ziet. ‘Ik heb veel meegemaakt en vaak het roer omgegooid. Van een leven op straat tot pizzabakker en van beroepsmilitair tot kunstenaar. Mezelf opnieuw ontdekken zit in mijn aard. Metaalschroot inspireert me, omdat ik dat ook een nieuw leven kan geven.’ Aldus de kunstenaar.  

 

Het kunstwerk dat in brand gaat heeft daar alles mee te maken. Maar wat precies in brand gaat en op welke manier dat gebeurt, blijft nog geheim. ‘Wie thuis is in de mythische wezens, zou nu wel eens een idee kunnen hebben’ lacht de kunstenaar. 

 

De opening is voor genodigden, maar het spektakel zal worden opgenomen en zal zijn terug te zien op zijn website: jszmetalart.com. Van 27 november t/m 27 februari is de expositie ‘Starting from Scrap – the journey of 200.000 bolts’ te zien in Villa Maasdonk. Met ook een prominente plek voor het door vlammen gelikte werk. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *