Eurofins verdubbelt Europees netwerk van SARS-CoV-2 (COVID-19) testlocaties

Netwerk van grote internationale reisknooppunten ondersteunt reisverkeer en bevordert gemak reizigers

Eenvoudige, betrouwbare en hoogwaardige tests voor SARS-CoV-2 (COVID-19), in overeenstemming met de lokale regelgeving, zijn van cruciaal belang om miljoenen passagiers in staat te stellen veilig internationaal te reizen. Eurofins heeft daarom in recordtempo een breed internationaal netwerk van ongeveer 500 testlocaties in heel Europa opgezet en zal dit deze maand nog verder uitbreiden naar ruim 1.000 locaties.

Het netwerk van testlocaties omvat grote reisknooppunten in Nederland en een groot aantal andere Europese landen, en biedt testmogelijkheden op makkelijk te bereiken locaties zoals bij hotels en bedrijventerreinen. Sinds de oprichting van het Hoog Volume Laboratorium in Rijswijk diagnosticeerde Eurofins meer dan 1,1 miljoen PCR testen. 

Mobiele testfaciliteiten

Om de beschikbaarheid van het testen nog verder te vergroten biedt Eurofins ook mobiele testlocaties, zoals de testbus, aan. Deze mobiele voorzieningen kunnen door organisaties en instanties worden ingezet om het gemak voor reizigers te bevorderen. De testbus wordt nu onder meer ingezet bij evenementen en sportwedstrijden. Een testbus kan tussen de 200 en 300 PCR-testen per dag verwerken. 

Toegankelijke website voor het maken van afspraken 

Om het testen, met name voor de komende zomer waarin weer gereisd kan worden, zo toegankelijk mogelijk te maken, heeft Eurofins een web portal ontwikkeld om testafspraken te maken. Niet alleen in eigen land, ook op bestemmingslocaties. Alle testcentra van Eurofins worden vermeld op één pagina, waarop vervolgens testlocaties in de buurt van de reiziger worden aangegeven. Het portal is beschikbaar in 12 talen; https://www.eurofins.com/covid19-travel-regulations-testing-stations/. Nederlandse reizigers kunnen een PCR of een combinatie sneltest/PCR ook direct boeken via https://jouwcoronatest.nl . 

Binnen 24 uur is de uitslag bekend en wordt bij een negatieve uitslag via de Nederlandse site een gratis reiscertificaat opgemaakt dat internationaal geldig is. De uitslag van een sneltest, indien beschikbaar op de testlocatie, volgt een paar minuten na afname. 

Eurofins zet zich in om kwalitatief hoogwaardige testdiensten aan te bieden aan reizigers die veilig willen reizen. De groep heeft daarom geïnvesteerd in laboratoriumcapaciteit en IT-oplossingen die zorgen voor snelle, betrouwbare testresultaten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *