De keuze geen drugs te gebruiken is goed voor iedereen

Stichting Geen Drugs, Wel Leven deed afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit jaar Zaandam aan. Han Bakker vertegenwoordigd de groep en is zeer gedreven door te gaan. Deze keer verzamelde ze bij winkelcentrum Gibraltar en hebben ze in die omgeving boekjes verspreid met daarin informatie over de gevaren van drugsgebruik. Stichting Geen Drugs-Wel Leven is geheel seculier maar krijgt materialen van de Scientology Kerk, opgericht door L. Ron Hubbard.

Buiten een nare ervaring in de directe omgeving van Han Bakker die hem motiveert om drugspreventie te doen ziet hij ook in dat het een maatschappelijk probleem is. “Recent zag ik interviews met verslaafde beroemdheden die hoogtepunten van hun carrières ervaren hebben als helse situaties waarbij ze in hun privéleven van afkickkliniek naar afkickkliniek gingen.” Sommigen richten zich op ‘met drugs om kunnen gaan’, of meer aandacht voor verslaving, maar Han ziet dat niet zo. “Als ze nu nooit waren begonnen aan de drugs had ze dat zoveel ellende gescheeld, voor de verslaafde lijkt de oplossing meer drugs en zo zakken ze steeds dieper weg.”

“De oplossing ligt bij het individu – met de individuele keuze om geen drugs te gebruiken worden een hele keten aan problemen verholpen. Van gang-oorlogen in Zuid- en Midden-Amerika, tot uithalers in Rotterdam, kinderen die geronseld worden voor de handel, mensen die afgeperst worden voor smokkel, drugs gerelateerde misdaad in Nederland en verhoogde zorgkosten en zelfs psychoses bij de GGZ. Daarom geeft onze organisatie anti-drugs boekjes aan individuen. Als individuen kiezen geen drugs te gebruiken verbetert het leven voor iedereen. Dat is mijn motivatie!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *