Zomerse creativiteit met September18: ontdek, maak en geniet

Nu de zon steeds vaker haar stralen laat zien, staat September18 te popelen om jou te inspireren met een gloednieuwe reeks zomerse projecten. Bereid je voor op een seizoen vol creativiteit, waarbij de DIY-boxen je uitdagen om je creatieve skills te ontdekken. Met de vele DIY-projecten is er geen betere manier om de zonnige dagen te vieren dan met je eigen zelfgemaakte creaties.

Van schaaltjes gieten tot borduren en van spiegels maken tot leer kleien, bij September18 is er voor elk wat wils om je zomer op een inspirerende en creatieve manier door te brengen.

Zomerse inspiratie
Voor de knutselliefhebbers van September18 staat er een hoop leuks op de planning. Zo ga je in april een schaaltje gieten met Jesmonite en laat je in mei je borduurskills zien. In juni leer je een spiegel maken van Raffia en in de maand juli ga je met leer kleien. Naast de maandelijkse boxen zijn er losse boxen waar jong en oud zich in kan vastbijten. Denk aan projecten met aquarel, het werken met zonlicht (cyanotypie) of aan het dippen van een kaars. Ook zijn speciale Moederdag DIY-pakketten. Je kunt dit project zelf maken, zodat je een persoonlijk cadeau kunt geven. Maar wat dacht je ervan om samen met je (o)ma een creatief moment te creëren? Ook de kids knutselen elke vakantie mee met de S8 boxen. In het voorjaar kunnen ze monsters maken en/of huisjes gieten, in de mei vakantie wordt er een dromenvanger geknutseld en in de zomer gaan ze stippen op servies.

Gieten
Ook maak je bij September18 kennis met de diverse giettechnieken zoals Raysin en Jesmonite. Met de box van april ga je aan de slag met het gieten van Jesmonite schaaltjes, een veelzijdig materiaal dat eindeloze mogelijkheden biedt. Meng de basiskleuren tot de gewenste kleur en kies voor de marmertechniek, een swirl of pimp het schaaltje met gouden flakes of glitters voor een wow-effect. Het resultaat is een blikvanger die gezien mag worden. Mooi om wat lekkers op te serveren, je sieraden op te bewaren of je zeeppompje op te presenteren. Van Raysin kun je kaarsenhouders gieten waarin je een diner kaars of waxinelichtje kunt plaatsen. Maar dat is nog niet alles! Ook jongere makers kunnen hun handen uit de mouwen steken en huisjes gieten met Raysin. De Kids S8 box van april bevat een mal met vier huisjes, gietpoeder, mengbekers en roerstaafjes. Hiermee kunnen ze op speelse wijze een eigen dorp kunnen creëren en hun verbeelding tot leven brengen.

Kleien met leer
In juli staat bij September18 een uniek zomerproject op het programma waarbij je de kans krijgt om met leer te kleien. Met deze DIY ga je ‘wet molden’, wat eigenlijk een soort kleien met leer is. Deze techniek biedt een nieuwe creatieve ervaring, waarbij je plantaardig gelooid leer van hoogwaardige kwaliteit gebruikt, bekend om zijn duurzaamheid en prachtige uitstraling. Laat je inspireren en maak prachtige bakjes van leer om je interieur mee te verfraaien. Met een uitgebreid pakket aan materialen en instructies is dit de perfecte gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten en unieke kunstwerken te creëren.

Over September18
September18 is hét creatieve platform voor enthousiastelingen die van handwerken houden. Het succesvolle concept verspreidt zich over Nederland en België. Steeds meer mensen ontdekken hun creatieve skills en gaan aan de slag met de pakketten. Niet alleen volwassenen kunnen er hun energie in kwijt, ook kinderen bijten zich vast in projecten. Naast losse boxen kun je een DIY Membership afsluiten, zodat je maandelijks een nieuwe uitdaging ontvangt. Voor kinderen is er het S8 KIDS Membership met 5 keer per jaar een DIY-pakket. Bezoek het YouTube-kanaal voor leuke vlogs, gratis DIY’s en inspirerende ideeën. Bekijk de mogelijkheden op www.september18.nl en beleef de lente en zomer op een creatieve manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *