Turnhoutse student wandelt naar Brussel om verandering in het onderwijs te vragen

Turnhoutse student wandelt naar Brussel om verandering in het onderwijs te vragen

Turnhoutse student Younes El Yakhloufi wandelt naar Brussel om een verandering te vragen in het onderwijs. Hij vertrekt op 5 april en zal twee dagen onderweg zijn. “Het onderwijssysteem is gebroken en verouderd. Ik wil hier echt iets aan veranderen, en niet zomaar commentaar geven”. Younes startte daarom ook project Teach Me, waar jongeren zich kunnen inschrijven om bijles te geven en te krijgen.

Younes denkt dat het volledig anders kan. “De manier waarop dingen aangeleerd worden en de puntendeling is een achterhaald, ouderwets systeem en dat moet volgens mij grondig aangepakt worden. Ik hoop dat ik België voor een deel wakker kan schudden dat het ook anders kan en dat we niet moeten blijven hangen in een systeem dat in de afgelopen 50 jaar niet veranderd is”, zegt Younes.

Tijd om voor echte verandering te kiezen, vindt Younes. “Ik ga helemaal naar het ministerie van onderwijs. Een lange wandeling maar ik wil echt een signaal geven. Met Teach Me tonen we hoeveel jongeren van elkaar kunnen leren. We moeten iedereen een kans geven in het onderwijs. Het onderwijs van vandaag is ouderwets. Ik hoop echt dat de minister naar mijn signaal zal luisteren, want het is dringend”.

Update:

Na veel stappen, ‘letterlijk’ door wind en weer gaan maar vooral doorzetten, heb ik dinsdag avond uitgerekend om 18.00u mijn eindbestemming bereikt!

What’s next?

Eerst en vooral goed uitrusten en mijn batterijtjes opladen, om nadien met volle goesting er terug in te vliegen! Eenmaal mijn campagne is afgerond begin ik aan de marketing, bevraging via enquete en tot slot het launchen van de app teach me.
Steunen kan nog steeds: https://supp.to/teachme

————————————————————————————————————
Noot voor de redactie:
voor meer informatie kunt u contact opnemen met Younes El Yakhloufi:
https://teachmeproject.be/
+ 32 485 68 42 40
elyakhloufiyounes@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *