Stoppen van de Glas-en Keramiekbeurs

Beste Glas- en Keramiekliefhebbers, Leerdam, augustus 2021

 

Zoals zo veel organisatoren van evenementen hebben wij de laatste tijd van persconferentie naar persconferentie geleefd om duidelijkheid te krijgen over de organisatie van de Glas- en Keramiekbeurs 2021. Elke aanpassing van de maatregelen maakte het onmogelijk een inschatting te maken over het wel- of niet door laten gaan van de beurs.

Na diverse peilingen onder de deelnemers van de beurs merkten we dat ook zij veel twijfels hebben over deelname. Dit begrijpen we heel goed.

 

We hebben daarom besloten te stoppen met de organisatie van de Glas- en Keramiekbeurs.

 

Met veel plezier en liefde voor het glas hebben wij dertig mooie beurzen georganiseerd en we willen iedereen die hieraan heeft meegeholpen van harte bedanken voor hun inzet, deelname en medewerking.

Zij hebben, met ons samen, een boost gegeven aan 30 jaar glaspromotie in Leerdam. Daar zijn we bijzonder trots op!

 

We hopen dat deze energie bewaard blijft voor het Leerdamse glas en dat er mooie nieuwe initiatieven zullen ontstaan.

 

Als laatste product van de Glas- en Keramiekbeurs bieden wij nog het beursobject 2021 aan, ontworpen door Carina Riezebos.

Carina Riezebos grijpt met haar ontwerp terug op het allereerste ontwerp van Richard Meitner, de schepping van Adam. Ze noemt haar object ”A touch of Eve”. Zoals Meitner het Goddelijke licht in zijn object verwerkte, dat Adam schiep, zo laat Riezebos drie afzonderlijke gebruiksproducten elkaar aanraken als de handen van God en Eva. Ze brengt op een bijzondere manier religie en rituelen in een moderne vorm terug in deze tijd. Een object van deze tijd, dat de balans brengt in de hele serie.

 

Wij wensen iedereen het allerbeste toe en kijken terug op een fantastische tijd met een geweldig team harde werkers!

 

Namens de Glas- en Keramiekbeurs organisatie,

 

Harm Wolthuis

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *