Ongesteld. Hoera? – een bloedserieus postcadeautje voor als het zover is

In december won schaatsster Jutta Leerdam een gouden medaille op de 1000 meter. Wonderlijk genoeg was dat niet de belangrijkste reden dat haar naam bleef opduiken in de media. Waarmee ze pas écht opzien baarde, was het feit dat ze openhartig vertelde over haar menstruatie. Blijkbaar is dat – zelfs in 2023 – nog vele malen nieuwswaardiger.

Idioot, wat betreft de menstruatiemeisjes. Want je menstruatie kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven en je prestaties. Reden voor de dames om hier het Kakkerlak boekje Ongesteld. Hoera? over te schrijven.

“We leveren graag een bijdrage aan het doorbreken en bespreekbaar maken van het taboe dat hier nog altijd omheen hangt. Sterker nog: we zouden graag zien dat die allereerste keer iets wordt om te vieren. Daarom maakten we een Kakkerlakje, speciaal voor iedereen die menstrueert of zich daar wel eens iets meer in zou mogen verdiepen…” – aldus de menstruatiemeisjes

Kakkerlak boekje: Ongesteld. Hoera?
Tuurlijk is de eerste keer altijd even schrikken. Dat is ook helemaal niet gek. Bloed in je onderbroek? Wat is dat nou voor iets? Is dat iets om blij van te worden of is het toch vooral gedoe? In het Kakkerlakje Ongesteld. Hoera? delen de menstruatiemeisjes weetjes, tips en ervaringen over ongesteld zijn en ontkrachten ze de bekendste menstruatiemythes. Samen met de illustraties van Jill Heesbeen is een leuk en informatief boek om cadeau te geven óf te krijgen. Door het lezen van dit boekje weet je wat je kunt verwachten en wordt het net allemaal even iets minder spannend!

De menstruatiemeisjes
Honorata van den Akker en Lieke Smets vormen samen de menstruatiemeisjes. Het duo wil het taboe doorbreken dat rust op menstrueren. De dames maken menstruatie-onderwerpen bespreekbaar en laten geen vraag ongesteld. Naast het nieuwe Kakkerlak boekje Ongesteld. Hoera? hebben ze een podcast, digitaal magazine en schreven ze het boek Ben je ongesteld of zo?.

Verkoopinformatie
Een Kakkerlakje is een geïllustreerd boekje dat met gemak door de brievenbus past. De boekjes zijn er voor jong en oud en bevatten korte verhalen, gedichten of recepten en verschijnen in verschillende thema’s. Het boekje Ongesteld. Hoera? (thema: het is zover / categorie: groei / nummer in serie: 07) kost € 7,99 per stuk (incl. envelop). Kakkerlakjes boekjes zijn verkrijgbaar via www.loopvis.nl, bij diverse boekhandels, cadeauwinkels en natuurvoedingszaken door het hele land. Je bent ook welkom in de Loopviswinkel, tegenover het station in Arnhem (Coehoornstraat 10).

Over Uitgeverij Loopvis
Marije Sietsma is het creatieve brein achter de Kakkerlakjes. De naam ‘Kakkerlakjes’ bedacht ze omdat de boekjes zich net zo hard verspreiden als kakkerlakken én als een ode aan de onuitroeibaarheid van creativiteit. Kakkerlakjes zijn ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met poëzie, schrijvers of illustratoren. Marije: ‘De uitgeverij werkt met gevestigde namen én met jong talent. Zo helpen de grote namen de jonge makers in het zadel, blijven de boekjes verrassend en origineel én bieden we starters een mooi platform.’ De Kakkerlakjes worden uitgegeven door Uitgeverij Loopvis – een eigenzinnige uitgeverij met een flinke dosis lef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *