Kunstenaar zet wereldrecord met ‘s werelds grootste sneeuw kunstwerk van 13.625 m2 voor een duurzame boodschap in de strijd tegen plastic

Kunstenaar zet wereldrecord met ‘s werelds grootste sneeuw kunstwerk van 13.625 m2 voor een duurzame boodschap in de strijd tegen plastic 

Wereldrecord houdende creatie in twee dagen en 135.000 voetstappen

Amsterdam, 11 april 2024 – In een mix van kunst, milieubewustzijn en cartografie, heeft een Nederlandse nieuwkomer in duurzame mondverzorging zich samen met gerenommeerd sneeuwkunstenaar Simon Beck ingezet om ‘s werelds grootste en duurzaamste kunstwerk te creëren, in de strijd tegen microplastics en plastic  verpakkingen. Gelegen in de Franse Alpen bij Les Arcs, streeft dit recordbrekende kunstwerk niet alleen naar het vestigen van een wereldrecord, maar ook naar het zenden van een urgente maatschappelijke boodschap over het maken van plasticvrije keuzes. “Dit zijn de enige voetafdrukken die we achter willen laten. Geen plastic. Geen vervuiling. Crush, Brush, Smyle.” is de tekst in het kunstwerk die verwijst naar plasticvrije mondverzorging in tabletvorm.

Door een combinatie van zijn creativiteit en milieubewustzijn heeft kunstenaar Simon Beck op een bevroren en besneeuwd meer, in zijn woonplaats Les Arcs, Frankrijk, met 135.000 voetstappen de boodschap als kunstwerk tot leven gestampt. Met een indrukwekkende oppervlakte van 13.625 vierkante meter, is het kunstwerk in twee dagen met Beck’s voetstappen gecreëerd, met een minimale ecologische ‘footprint’. 

Directe link naar minidocumentaire

Een duurzame toekomst 

De samenwerking met Simon Beck en het Nederlandse Smyle gaat verder dan het vestigen van records; het is een oproep tot actie voor zowel consumenten als bedrijven om hun ecologische voetafdruk – oftewel hun ‘footprint’ – te heroverwegen. Het kunstwerk is in twee dagen gecreëerd, en op de derde dag weer met een laag van 12 centimeter bedekt. “Ik vind het een fijne gedachte dat mijn kunst tijdelijk is” zegt Simon Beck in de mini-documentaire op de website. Door gebruik te maken van de natuurlijke sneeuw in de Franse Alpen, streven Simon en het bedrijf ernaar een wereldwijde discussie op gang te brengen over de plastificering van mens en natuur. “Met dit kunstwerk willen we de gevestigde orde uitdagen, daadwerkelijk anders te denken en te doen. Onze innovatieve producten, zoals tandpasta in tabletvorm en deze boodschap in de sneeuw, is daar het bewijs van.” aldus oprichter Almar Fernhout. Zijn bedrijf is een pionier in duurzame mondverzorging, met de missie om effectieve producten te leveren die zowel goed zijn voor de gebruiker als voor de planeet.

Een wereldwijde oproep tot actie

Smyle wil consumenten en bedrijven inspireren om bewuste keuzes te maken. “Het kunstwerk is een bewijs dat duurzame verandering begint met creatief denken en anders te handelen. Dit wereldrecord is het ultieme bewijs dat je een pakkende boodschap de wereld in kan sturen met minimale footprint en minimaal budget.” aldus Mischa Schreuder creatief verantwoordelijke voor Smyle bij Fitzroy.

Noot voor de redactie:

Simon Beck, Almar Fernhout & Mischa Schreuder zijn beschikbaar voor vragen en interviews. 

Tevens kan pers hier kosteloos een Smyle testproduct aanvragen.

Voor overige vragen:

Contact: Almar Fernhout

Functie: Founder Smyle

Telefoon: +31(0)647033547

E-mail: almar@wesmyle.com

Voor downloads van Worddocumenten, bezoek deze link.

Voor download van hoge resolutie afbeeldingen, bezoek deze link.

Voor Youtube video, bezoek deze link.

 

Klant: Smyle – Almar Fernhout, Roger Nefkens, Dennis Kamst

Creative Agency: Fitzroy

Dop & Editor: Renzo Merbis

Regisseur: Mischa Schreuder

Audio postproduction: SUPER-SONIC

Press Agency: Mediastorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *