JR Yachts onthult hoe zij elektrische boten bouwt met een 2-3 keer grotere actieradius

JR Yachts onthult hoe zij elektrische boten bouwt met een 2-3 keer grotere actieradius

Drachten, 4 maart 2024  – JR Yachts presenteert tijdens BOOT Holland 2024 de C7 Picnic Cruiser, een baanbrekende toevoeging aan de wereld van elektrische boten. Door de unieke integratie van geavanceerde technologieën en innovatief ontwerp, markeert de C7 een keerpunt in elektrisch varen, waardoor eigenaars 2 tot 3 keer langere afstanden kunnen afleggen dan met andere elektrische boten op de markt.

UNIEK ONDERWATERSCHIP
Het geheim achter de indrukwekkende efficiëntie van de C7 ligt in de slimme combinatie van een uniek onderwaterschip en innovatieve lichtgewicht materialen van topkwaliteit. Het fast-displacement onderwaterschip, ontworpen door hydronamica expert Jaap de Jonge, is een ware revolutie. Door de waterweerstand te minimaliseren, wordt niet alleen het stroomverbruik geminimaliseerd, maar wordt ook de maximale range vergroot. Dit betekent dat de C7 Picnic Cruiser aanzienlijk verder kan varen op één acculading, waardoor eigenaren de vrijheid krijgen om onbezorgd te genieten van lange tochten op het water.

Een cruciaal element van de C7 is het gebruik van krachtige lithium-accu’s. Deze accu’s zijn snel oplaadbaar, lichter van gewicht en hebben een langere levensduur dan traditionele accu’s, waardoor ze zorgen voor een grotere actieradius en een verbeterde algehele vaarervaring.

De voortstuwing wordt verzorgd door efficiënte podmotoren, die minimale weerstand bieden en geluidloos werken. Met een levensduur tot wel 20.000 uur bieden deze motoren duurzame en betrouwbare prestaties voor de lange termijn.

INNOVATIEVE FUNCTIES
Naast deze technologische hoogstandjes, beschikt de C7 over innovatieve functies zoals Steer by Wire en Joystickdocking, die nauwkeurig en moeiteloos manoeuvreren mogelijk maken. Het volledig geïntegreerde dashboard biedt alle essentiële informatie binnen handbereik voor een intuïtieve en plezierige vaarervaring.

Wat betreft de constructie, is de C7 gemaakt van licht en stijf vinylester in een sandwich foam constructie. Dit materiaal biedt een optimale balans tussen lichtheid (50% lichter dan aluminium en polyester), stijfheid en duurzaamheid, waardoor de C7 niet alleen gemakkelijk trailerbaar is, maar ook uiterst stabiel op het water is.

PERSONALISATIE
En alsof de indrukwekkende technologie en prestaties nog niet genoeg zijn, biedt de C7 Picnic Cruiser ook nog eens volledige personalisatie. Met een scala aan kleuropties is er voor elk type watersporter een perfecte match, ook als je dit voorjaar al wilt kunnen varen.


Met een lengte van 7,0 meter, een breedte van 2,5 meter en een diepgang van 0,6 meter, weegt de C7 slechts 850 kg. Ondanks zijn lichte gewicht kan de C7 Picnic Cruiser een indrukwekkend maximaal bereik van 120 km behalen bij een snelheid van 8 km per uur.

De C7 Picnic Cruiser is de ideale keuze voor diegenen die bewust de overstap willen maken naar elektrisch varen. Met zijn ongeëvenaarde efficiëntie, geavanceerde technologieën en moderne ontwerp is de C7 een revolutionaire stap vooruit in de wereld van elektrische boten.

Bezoek JR Yachts op stand 3148 tijdens BOOT Holland 2024 en ontdek zelf de C7 Picnic Cruiser. Plan een proefvaart en ervaar de toekomst van elektrisch varen.

Einde persbericht

Voor meer informatie of interviewverzoeken, neem contact op met:

Jacqueline Terpstra

JR Yachts Drachten

+31651396141

Einde persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *