In welk winkelcentrum zit je nu helemaal geweldig?

PERSBERICHT
16-10-2023

In welk winkelcentrum zit je nu helemaal geweldig?

Green Furniture Concept is partner van Klépierre Management Nederland B.V. ten aanzien van het nieuwe zitmeubilair van Alexandrium Shopping Center in Rotterdam. Een geslaagde co-creatie met de Architecten Cie. 

Beeldrechten Alexandrium Shopping Center en ASEGA.

Noot voor de redactie

Zweeds concept combineert functionaliteit en schoonheid

“Het is de hoogste tijd dat we van duurzaam en mensgericht design de standaard maken voor openbare ruimtes.” Dat klinkt logisch, maar volgens Michel Jonkheer is dat nog lang niet altijd het geval. Hij hoopt er met Green Furniture Concept verandering in te brengen.

Als je het meubilair en de verlichting van Green Furniture Concept ziet, dan trekken ze automatisch je aandacht. Het zitmeubilair is uitnodigend om op te gaan zitten. De lampen zijn, zonder overdrijven, ‘opvallend’ te noemen. Ze combineren functionaliteit en schoonheid.

Michel Jonkheer is sinds december 2022 de partner voor Green Furniture Concept in Nederland en Vlaanderen. Het concept vindt zijn oorsprong in Zweden en omvat inclusieve en biofiele ontwerpprincipes in de vorm van houten meubilair en akoestische verlichting. “We richten ons op binnenruimtes. Daarbij kun je denken aan onder andere ziekenhuizen, winkelcentra, openbaar vervoer, vliegvelden, scholen en kantoren. Inmiddels vind je onze producten wereldwijd in ruim 600 projecten”, vertelt Jonkheer. “De ontwerpen zijn, zoals wij dat zeggen ‘mensgericht’.”

Green Furniture Concept daagt architecten uit om het modulaire concept naar eigen smaak en inzicht vorm te geven. Hij of zij kan vanuit het concept zijn eigen bank samenstellen. Het concept bestaat uit losse onderdelen, die gekoppeld kunnen worden tot de gewenste vorm en lengte, inclusief tussentafels en plantenbakken. Vastbouten is daarbij niet nodig. “ Denk daarbij aan lego, waar je met de beschikbare blokjes ook oneindig veel kunt variëren. Je kunt daarbij puzzelen vanuit een aantal standaard designs en kleuren. De basis voor het design is duurzaam hout, dat zorgt voor een warme uitstraling. Al het (eiken)hout is FSC- en PEFC gecertificeerd en het gebruikte staal bestaat voor minimaal 85 procent uit gerecycled product, voorzien van een hardwax en poedercoatafwerking met 0 procent chemicaliën.”

De Nova C Lounge heeft een ergonomisch design dat zorgt voor een comfortabele en ontspannen zit, inclusief de ontspanning van de onderbenen en de voeten. Een ideale bank om even op plaats te nemen om vervolgens weer fris en uitgerust verder te gaan. Het modulaire ontwerp betekent dat er individuele plekken gecreëerd kunnen worden, maar ook de mogelijkheid is tot groepsopstellingen. “De banken zijn zo ontworpen dat er zo’n 35 procent meer zitcapaciteit ontstaat. Door de organische vormgeving heb je nooit het idee dat je te dicht bij elkaar zit.”

In alles staat bij het Green Furniture Concept duurzaamheid en aandacht voor omgeving en milieu voorop. Jonkheer: “En dat doen we niet alleen in woord en mooie beloftes. We voegen de daad bij het woord. Voor elke verkochte meter meubilair en elke lamp planten we een boom op onze plantage in Colombia. Inmiddels hebben we daar ruim 40.000 bomen geplant. De missie van Green Furniture Concept is om bij de dragen aan een positieve impact op de wereld.”

www.greenfc.com
Michel Jonkheer
mj@greenfc.nl
06 – 526 17 967

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *