In recordtempo ontwikkeling COVID-19 testlocaties op Europese lucht- en zeehavens, grote toegangswegen, en treinstations

‘Met een slim netwerk van ruim duizend testlocaties is veilig en makkelijk reizen in heel Europa mogelijk’

Rijswijk, 16 augustus 2021 – Ondanks de stijgende vaccinatiegraad in Nederland blijft het testen op COVID-19 noodzakelijk om mogelijke broedplaatsen voor varianten van het virus tegen te gaan en zo de pandemie onder controle te houden. Dit is extra belangrijk door het toenemend aantal internationale vlieg- en reisbewegingen. Om miljoenen reizigers veilig en makkelijk te laten reizen heeft  Eurofins Clinical Diagnostics op een groot aantal goed bereikbare locaties nieuwe testcentra geopend. Ook wordt de mobiele coronatestbus extra ingezet. Eurofins biedt nu op ruim 1.000 testlocaties in Europa reizigers de mogelijkheid om zich te laten testen en daardoor veilig en makkelijk te kunnen reizen.

De komende periode wordt het netwerk nog verder vergroot om een zo breed mogelijke dekking te realiseren. De afgelopen zes weken zijn er ongeveer 500 testlocaties verspreid over 20 Europese landen aan het netwerk toegevoegd. 

Slim netwerk 

Eurofins kan inmiddels bogen op een slim netwerk van testlocaties verspreid over onder andere veertig luchthavens en dertig grote treinstations zoals Brussel-Zuid en Parijs Roissy. Op verschillende belangrijke toegangswegen naar luchthavens in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn de zogenoemde ‘drive-through-testlocaties’ geopend. In zeehavens zoals Southampton, Athene en Barcelona kan getest worden voor reizen op cruiseschepen. Deze testlocaties vormen een aanvulling op het bestaande netwerk van Eurofins.

Investeren in lab capaciteit en IT

Eurofins blijft investeren in het vergroten en verder verbeteren van laboratoriumcapaciteit en de ontwikkeling van  IT-oplossingen om snelle doorlooptijden voor testresultaten te kunnen blijven garanderen. Het Eurofins COVID-19 web portal waarop alle COVID-19 informatie beschikbaar is en waarop testafspraken kunnen worden gemaakt is beschikbaar in 19 talen. Voor het maken van een afspraak voor een test in Nederland kan ook de website www.jouwcoronatest.nl gebruikt worden. 

Voor meer informatie bezoek: https://www.covid19testing.eu/ of neem contact op met:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *