DUTCH LUXURY RESORT WEAR BRAND MALA CHETTY

Het traditionele modesysteem staat sinds een paar maanden open voor verandering waardoor seizoenscollecties verleden tijd zijn. Deze welkome verandering van de modekalender zorgt ervoor dat bedrijven beter aan de wens van hun klant kunnen voldoen, maar het zorgt bovendien voor een duurzamere en sociaal verantwoordelijke manier van werken. Een nieuw luxury merk dat al vanuit deze seizoensloze gedachte is begonnen is het Nederlandse MALA CHETTY, een resort wear merk dat niet  in seizoenen denkt, maar in bestemmingen.
 
image

Tijd voor verandering

Het modesysteem is de afgelopen decennia steeds harder gaan draaien. Fast fashion bereikte in een aantal jaren haar hoogtepunt, waarbij wij gewend zijn geraakt aan kleding die slechts één seizoen mee gaat. De laatste jaren werd pijnlijk duidelijk dat dit een zorgwekkende ontwikkeling is die er niet bepaald voor zorgt dat de industrie verduurzaamt. De seizoenen in de winkels lopen niet gelijk met de wens van de consument. De zon opzoeken in december en dus shoppen voor een zomerse look in de wintermaanden is een lastige opgave. Mala Chetty merkte dit op en creëerde vanuit dit inzicht haar collectie.

Luxury resort wear from day to night

MALA CHETTY biedt luxe resort wear van 100% zijde waarmee het merk in een niche stapt op de internationale markt. Een klein jaar geleden werden de eerste schetsen gemaakt en inmiddels telt de collectie 15 prachtige jurken en kaftans, vier stijlvolle clutches en zes elegante sandalen. Een volwaardige eerste lijn die zich kenmerkt door het day-to-night karakter van de kledingstukken. Met een eenvoudige verandering van accessoires en schoenen kan ieder kledingstuk de gehele dag voor verschillende gelegenheden gedragen worden. De kledingstukken van MALA CHETTY zijn dankzij hun lichte gewicht perfect geschikt voor een levensstijl met veel reizen. De zijden stoffen zorgen ervoor dat de pasvorm altijd zacht en comfortabel is, maar toch flatterend en elegant. Bovendien heeft zijde het vermogen om zijn kwaliteit tot 2000 jaar te behouden. Dit maakt de stof extreem duurzaam en dus perfect voor langdurig gebruik.

image   image
image   image

Een duurzame productie

Naast de seizoensloze benadering zorgt het merk er ook voor dat het op een andere manier duurzaam is. Omdat het merk staat voor krachtige, onafhankelijke vrouwen, koos Mala ervoor om samen te werken met onafhankelijke productiepartners in Vietnam om de lokale gemeenschap te ondersteunen. Hiervoor bezocht ze verschillende zijde-productiedorpen voordat ze de perfecte ambachtslieden ontmoette. De MALA CHETTY zijde wordt hier met de hand geweven en geverfd door de beste Vietnamese ambachtsfamilies die al generaties lang hun vak perfectioneren. De ingrediënten die gebruikt worden om de zijde te kleuren zijn volledig biologisch. De gebruikte pigmenten bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten, zoals schors, bessen, wilde bloemen, bladeren en boomwortels. Er zitten dus absoluut geen chemische stoffen in deze kleding verwerkt, gezond voor jou, maar ook voor de makers.
 
image   image

Van Nederlandse bodem

Na jarenlang als succesvolle zakenvrouw werkzaam te zijn geweest nam de Nederlandse oprichtster van het gelijknamige merk na een sabbatical het besluit om haar passie voor luxe kleding te volgen. Met haar eigen kosmopolitische levensstijl en al haar ervaringen op exclusieve luxe bestemmingen in gedachte werd ze geïnspireerd om de perfecte resort wear collectie te creëren en te ontwerpen. Alle items worden geproduceerd in Nederland met zijde die vanaf de rups tot het weven en verven geheel afkomstig is uit Vietnam. Een mooie samenwerking tussen Nederlandse en Vietnamese ambacht.
 
De gehele MALA CHETTY launch collectie is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop malachetty.com 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *