Duizenden eredivisieshirts te koop via online marktplaatsen

 

Grootste aanbod uit Heerenveen en Enschede, duurste shirt is van Heracles

10 december 2021 – Op online marktplaatsen als Ebay en Marktplaats.nl worden duizenden clubshirts van eredivisieclubs aangeboden, nieuw of gedragen. Onderzoek door Kelbet.nl laat zien dat een shirt van Heracles het duurste is met een gemiddelde prijs van 89 euro.

Gedurende de onderzochte periode werden 3859 eredivisieshirts aangeboden tegen een gemiddelde prijs van 32,50 euro. Het grootste aanbod kwam uit Heerenveen, waar 533 clubshirts werden aangeboden, 521 daarvan betroffen shirts van sc Heerenveen. Enschede is de tweede stad van waaruit veel shirts werden verkocht met 203 shirts van FC Twente en 203 van Feyenoord. Van de clubs is Ajax koploper is met 1335 exemplaren, gevolgd door Feyenoord met 974 stuks, PSV met 338 en AZ met 88 shirts.

Op de marktplaatsen worden gedragen clubshirts aangeboden, ongedragen shirts, gesigneerde shirts en shirts gedragen door bekende spelers, met of zonder handtekening. Gesigneerde shirts van legendarische spelers of gedragen tijdens memorabele wedstrijden hebben een verzamelaarswaarde. Zo zijn er gesigneerde shirts van het EK 1988 die voor meer dan 1000 euro van eigenaar wisselen. Een gesigneerd shirt levert meer op, net als een ‘matchworn’ clubshirt. Matchworn wil zeggen; gedragen door een bekende speler tijdens een belangrijke wedstrijd. Het duurste eredivisieshirt tijdens de onderzoeksperiode was een shirt van Sparta met een vraagprijs van 105 euro.

Meest aangeboden shirts:

Ajax                                       1335

Feyenoord                             974

Heerenveen                           521

PSV                                         338

AZ                                              88

 

Prijzen van aangeboden shirts:

 

Heracles                               89 euro

NEC                                       59 euro

Ajax                                       58 euro

PEC Zwolle                          47 euro

Go Ahead Eagles                39 euro

PSV                                       36 euro

Feyenoord                           27 euro

AZ                                         22 euro

Cambuur                             22 euro

 

Steden met het grootste aanbod van eredivisie-shirts:

 

Heerenveen        533

Enschede            408

Rotterdam           113

Amsterdam         109

Wilnis`                  68

Spijkenisse           60

Ede                         55

Arnhem                 48

Utrecht                  48

 

In Amsterdam werd 95 keer een Ajax shirt weggedaan en Rotterdam had 94 Feyenoordshirts in de verkoop. Heerenveen ruimde de kledingkast op en deed 521 sc Heerenveenshirts weg aan de hoogste bieder. Een verklaring voor dat laatste hebben we niet kunnen vinden.

Andere opvallende combinaties van stad en club waren 203 Feyenoordshirts uit Enschede, Spijkenisse nam afscheid van 57 Feyenoordshirts en Nieuwkoop deed 38 Ajaxshirts van de hand. Verder zagen we 35 Ajaxshirts uit Ede, 23 Ajaxshirts uit Apeldoorn, 18 Ajaxshirts uit Arnhem en 14 Ajaxshirts werden te koop gezet in Rotterdam.

 

https://www.kelbet..nl

 

Over Kelbet.nl

Kelbet.nl is een gids voor online sportweddenschappen en games voor beginners en gevorderden. Je vindt er vergelijkingen van legale websites voor sportweddenschappen, gratis tips, voorspellingen en strategieën voor online wedden en de beste bonussen en speciale aanbiedingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *