Corina Rietveld zet herinneringen van vroeger om in een sieradencollectie

Ben je een fan van stijlvolle sieraden gebaseerd op natuurlijke elementen? Dan ben je bij Corina Rietveld aan het juiste adres. Het sieradenmerk brengt collecties met een verhaal. In de nieuwe Memories sieraden staan Corina’s herinneringen aan vroeger centraal.

De Memories Collectie bestaat uit zilveren oorbellen, kettingen en ringen die als blikvangers je outfit een upgrade geven. Met deze sieraden ben je klaar voor het maken van nieuwe herinneringen.

Sieraden met een verhaal
Een sieradenlijn geïnspireerd op de Zeeuwse knoop, een collectie met een vleugje nostalgie of oorbellen, armbanden, ringen en kettingen ontstaan vanuit de ravage na een storm: de sieraden van Corina Rietveld vertellen altijd een verhaal. Zo ook de Memories Collectie. Als kind maakte Corina graag verfafdrukken van bladeren op papier of drukte ze oude knopen in klei voor een mooie structuur. Ook de patronen die ontstaan wanneer je met een grijs potlood over een papiertje en munt heen krast, vindt ze magisch. De manier van zoeken naar structuren en texturen is voor de creatieve eigenaresse van het sieradenmerk een ware inspiratiebron. Voor de Memories Collectie doen de natuurlijke elementen als afdruk in de sieraden haar denken aan fossielen en herinneringen aan vroeger, vandaar de naam: Memories.

Memories Collectie
Om mooie afdrukken van de structuren te krijgen start Corina haar ontwerpproces met het maken van vormpjes in klei. Deze gebruikt ze vervolgens om zilveren afgietsels te maken voor de sieraden. Pure ambacht dus. Voor sommige ontwerpen heeft Corina blaadjes afgedrukt in klei om zo een mooi patroon te krijgen. Zoals de oorbellen, kettingen en ring met patronen van bladeren of fluitenkruid. Het patroon op deze prachtige sieraden is gepatineerd, zodat het natuurlijke element goed opvalt en het contrast tussen het zilver en de afdruk goed weergeeft. Stijl je zakelijke outfit af met oorstekers met granaat of verschijn aan het kerstdiner in een little black dress met daarboven een ovale ketting met bladafdruk. Ook met de oorhangers met limoenkwarts en labrodoriet druppels steel je de show. Door de combinatie van zilver met kleurrijke edelstenen zijn de lange sierlijke oorbellen een cadeautje om te geven en om te krijgen.

Over Corina Rietveld Jewelry
Corina Rietveld startte in 2003 met het ontwerpen van haar eigen sieradencollecties. Ze combineert bijzondere materialen en weet oude technieken op een vernieuwende wijze toe te passen. Zo maakt ze in haar ontwerpen gebruik van materialen zoals garen, hout en knopen in combinatie met zilver. Hierdoor krijgen de sieraden een verrassend karakter. Bekijk de sieradencollecties op www.corinarietveld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *