31E GLAS- EN KERAMIEK BEURS LEERDAM

De 31e Glas- en Keramiekbeurs in Leerdam is dit jaar van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november. Wat de bezoeker ook nu weer kan verwachten: binnen- en buitenlandse glasobjecten, minder oud- maar vooral nieuw glas, gebruiksglas en unica, recente glasobjecten in uiteenlopende technieken, keramische sculpturen, objecten en gebruiksgoed. Kunstenaars presenteren hun nieuwste objecten, verzamelaars hun mooiste stukken.

SPECIALE GAST

Voor de 31e Glas- en Keramiekbeurs hebben wij een zeer speciale gast, ontwerper en Art designer Carina Riezebos bereid gevonden het beursobject 2021 te ontwerpen. Het beursobject heet  ‘A touch of Eve”en is ook op de Beurs te koop

BEURSOBJECT

Wat begon in 1994 met een prachtig object van Richard Meitner is inmiddels uitgegroeid  tot een indrukwekkende serie beursobjecten ontworpen door glaskunstenaars van naam. De ontwerpen werden in serie gemaakt. De bedoeling van de serie is nog steeds: een goed stuk van een kunstenaar van naam voor een kleine prijs onder de mensen brengen.

Carina Riezebos grijpt met haar ontwerp terug op het allereerste ontwerp van Richard Meitner, de schepping van Adam. Ze noemt haar object ”A touch of Eve”. Zoals Meitner het Goddelijke licht in zijn object verwerkte, dat Adam schiep, zo laat Riezebos drie afzonderlijke gebruiksproducten elkaar aanraken als de handen van God en Eva. Ze brengt op een bijzondere manier religie en rituelen in een moderne vorm terug in deze tijd.

LEZINGEN  EN FILM

In het Art college kunnen bezoekers diverse lezingen volgen Diverse Glasfilms zullen te zien zijn in onze filmzaal.

Internationale Glas en Keramiek Beurs 2021

Cultureel centrum het Dak, Tiendweg 9A, 4142 EG Leerdam, tel. 0345-613626, e-mail: info@hetdak.nl.
Open: vrijdag 5 november 13.00-19.00 uur, zaterdag 6 en zondag 7 november 10.00-17.00 uur. 
Toegang € 12,- | kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. 

 Corona

Tijdens de beurs worden de maatregelen gevolgd die op dat moment door het kabinet en het RIVM zijn afgekondigd.

Het kan zijn dat bezoekers van te voren dienen te reserveren voor een bepaald tijdslot en dat bij de entree gevraagd zal worden naar een geldige QR code.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *